Rezerva Sparty remizovala se Slavií. Jihlava srovnala navzdory dvěma vyloučením

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rezerva Sparty remizovala se Slavií. Jihlava srovnala navzdory dvěma vyloučením

Aktualizováno
Tomáš Schánělec stíhaný přesilou slávistů z Kroměříže.
Tomáš Schánělec stíhaný přesilou slávistů z Kroměříže.@ACSparta_CZ
Hanácká Slavia Kroměříž remizovala ve 12. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s rezervou Sparty 1:1. Skóre se měnilo až po změně stran, když se nejprve po skrumáži ve vápně prosadil Petr Zavadil, který zaznamenal z pozice obránce druhý střelecký zápis za sebou. Odpověď však našel v 71. minutě teprve 17letý forvard Roman Mokrovics, čímž jistě nepotěšil trenéra Bronislava Červenku, jenž tak ve 150. utkání na lavičce hostů ukořistil se svými svěřenci pouze bod. V zápase Varnsdorfu s Jihlavou padlo šest gólů a dvě červené karty. Ty obdrželi hosté, i tak ale dokázali vyrovnat.

Sparta Praha B – Kroměříž 1:1

Domácí se nemohli od prvních minut prosadit postupnou kombinací, proto se musel k přímému ohrožení branky odhodlat až obránce Patrik Vydra. Pokus mladého sparťana ale zlikvidoval včasným skokem k tyči Jakub Dostál. Největší příležitost úvodní půle pak přišla na opačné straně hřiště. Aktivní Lukáš Hrdlička se šikovně uvolnil na levém křídle a vyslal prudký pas na malé vápno, kde byl připraven nabíhající Michal Cupák, jehož střelu z bezprostřední blízkosti ovšem ztlumil skvělým reflexivním zákrokem Filip Nalezinek.

Po změně stran už hosté za aktivitu odměněni byli. V 51. minutě nastala po rohovém kopu skrumáž v malém vápně Pražanů, kde se nejlépe zorientoval Zavadil, který pohotovou střelou otevřel skóre zápasu. O chvíli později mohla Sparta vyrovnat, Hanáky však podržel skvělým zákrokem Dostál. Ten v 71. minutě předvedl své umění znovu, neboť vyrazil ránu Vydry mířící do šibenice. Záhy ale domácí vyrovnali, když přihrávku z pravé strany gólově zužitkoval Mokrovics, jenž si ve vápně počínal jako pravé útočné kladivo.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Varnsdorf – Jihlava 3:3

Po první půli sice odcházeli do šaten s těsným náskokem fotbalisté z Vysočiny, v 54. minutě se ale domácím podařilo srovnat. V průběhu následující půlhodiny pak vše hrálo do karet Severočechům, když mezi dvě červené karty pro hosty vklínil přesný zásah Jakub Hodek. Tým ze Šluknovského výběžku tak měl premiérovou výhru v ročníku naservírovanou na zlatém podnose, jenže v nastavení rozhodl o konečném výsledku Marvis Ogiomade.

Tabulka F:NL.
Tabulka F:NL.Livesport