Vyškov si upevnil vedení, Táborsko nadělovalo. Opava narazila, padla i Dukla

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vyškov si upevnil vedení, Táborsko nadělovalo. Opava narazila, padla i Dukla
Aktualizováno
Bienvenue Kanakimana se proti Žižkovu neprosadil, Vyškov i tak vyhrál 2:0.
Bienvenue Kanakimana se proti Žižkovu neprosadil, Vyškov i tak vyhrál 2:0.mfkvyskov.cz
Vyškov ve 12. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY napravil remízu z Varnsdorfu, když před vlastními fanoušky zlomil ve druhém poločase odpor Žižkov. Po třetím vítězství z posledních čtyř zápasů si upevnil vedení v tabulce i proto, že dotírající Dukla nestačila na Vlašim. Po třech ztrátách zabrala Chrudim, která si poradila s Opavou a přichystala jí první porážku od konce srpna. Táborsko zdemolovalo B-tým Sigmy 6:2.

Chrudim –⁠ Opava 1:0

V utkání plném šancí se jako jediný prosadil už ve třetí minutě Daniel Langhamer, jenž zařídil svému celku třetí výhru v ročníku. Přesná trefa mladého odchovance pražské Slavie znamenala také konec série Slezanů, kteří před tímto střetnutím dvakrát po sobě porazili Zbrojovku Brno a celkově neprohráli šest soutěžních zápasů v řadě.

Vyškov –⁠ Žižkov 2:0

Vyškov prodloužili fantastickou domácí sérii na sedm výher v řadě. Viktoriáni dlouho odolávali útočným snahám Vyškovanů, nicméně odhodlanou obranu v čele s brankářem Janem Čtvrtečkou dokázal v závěrečné fázi zápasu překonat Musa Ramathan. Obránce z Ugandy si tak připsal první letošní a zároveň vítěznou branku.

Prostějov –⁠ Líšeň 4:2

Gólovou přestřelku započali v 18. minutě domácí. Marvani sice ještě do poločasu nepříznivý vývoj otočili, po změně stran se však taktovky opět chopili Hanáci, když na parádní gól Jana Koudelky navázal v 83. minutě vítěznou penaltou Petr Jaroň. Brněnský tým se tak i přesto, že prolomil dvouzápasové gólové sucho, musel smířit s první ligovou prohrou od poloviny srpna.

Táborsko –⁠ Sigma Olomouc B 6:2

K vysoké výhře nastartoval domácí ve 12. minutě Jakub Šašinka a jeho spoluhráči se ještě do přestávky postarali o další tři branky. Tu vítěznou si chvíli před pauzou připsal Jiří Kateřiňák, jenž po změně stran přidal ještě další zásah. Jihočeši tak mohou zapomenout na nelichotivou sérii čtyř ligových zápasů, které nedokázali vyhrát, a dokonce v nich vstřelili pouze jedinou branku.

Vlašim –⁠ Dukla Praha 3:2

Vlašim se díky skalpu Dukly posunula v tabulce na třetí příčku právě za celek z Julisky. Modrobílí se výhře přiblížili už v úvodní půlhodině, kdy se nejprve prosadil z penalty kmenový hráč Slavie Ebrima Singhateh, jehož na listině střelců doplnil Petr Heppner.

Vítěznou branku ovšem v gólovém duelu zaznamenal až po změně stran odchovanec Zbrojovky Barnabáš Lacík. Tým z hlavního města tak přišel o třízápasovou vítěznou sérii, domácí naopak oslavili tříbodový zisk po více než měsíci.

Tabulka F:NL.
Tabulka F:NL.Livesport