Zbrojovka výsledkový propad nepřibrzdila, nad Brno seslal mračna navrátilec Nečas

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zbrojovka výsledkový propad nepřibrzdila, nad Brno seslal mračna navrátilec Nečas

Zápas v Brně rozhodl pro Příbram jediným gólem Jakub Nečas.
Zápas v Brně rozhodl pro Příbram jediným gólem Jakub Nečas.@fkpribram
Brněnští fotbalisté prohráli už čtvrtý soutěžní zápas v řadě, když ve 12. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY po výsledku 0:1 nestačili doma na Příbram. Zbrojovka sice stále bojovala s početnou marodkou, do základní sestavy se ale vrátil Jakub Řezníček, který však spálil několik šancí. Přesně naopak ve 21. minutě mířil zpoza pokutového území hostující Jakub Nečas. Gól bývalého hráče domácích se nakonec ukázal být tím vítězným a Středočeši se čtvrtým tříbodovým ziskem za sebou dotáhli v tabulce na svého moravského soupeře.

Zbrojovka Brno –⁠ Příbram 0:1

Do první obrovské šance zápasu se už ve třetí minutě dostal Řezníček. Kanonýr Zbrojovky, jenž se v posledních několika duelech střelecky trápil, však poslal balon z bezprostřední blízkosti nad hostující branku. Postupem času začali být aktivnější hosté, což vedlo ve 21. minutě k nádherné trefě Nečase.

Příbramský útočník si za hranicí velkého vápna zpracoval hrudí míč a krásnou pumelicí z voleje propálil Martina Berkovce, jenž se k levé tyči natahoval marně. Na konci prvního dějství se pak na druhé straně blýskl Martin Melichar, na kterém si vylámal zuby Adam Fousek.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Zbrojováci doslova vlétli do druhého poločasu a téměř ihned po jeho zahájení mohli vyrovnat. Ke tvrdé ráně se ve vápně probojoval střídající Tomáš Smejkal, i jeho pokus však zneškodnil skvělý Melichar. Ani následná dorážka Řezníčka za brankovou čáru nedoputovala. Tlak domácích se sice stupňoval, Příbram ovšem hrozila z brejkových situací.

Jednu takovou mohl proměnit ve druhý gól Nečas, tentokrát se ale místo střely rozhodl nahrávat, což nebyla dobrá varianta. Snažícím se hráčům v červených dresech podlomil kolena Josef Koželuh, který během šesti minut obdržel dvě žluté karty, a poroučel se tak do sprch. I přes oslabení měl obrovskou šanci Řezníček, jenže po centru Smejkala trefil pouze pravou tyč.

Tabulka F:NL
Tabulka F:NLLivesport