Sparťanské mladíky vyškolil odchovanec sešívaných, Dukla si připsala jasnou výhru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparťanské mladíky vyškolil odchovanec sešívaných, Dukla si připsala jasnou výhru

Dukla si připsala první výhru v sezoně.
Dukla si připsala první výhru v sezoně.fkdukla.cz
Fotbalisté Dukly v úvodním kole Fortuna národní ligy porazili na Žižkově rezervu Sparty 4:1. K výhře nakročili již ve čtvrté minutě po trefě Pavla Moulise (32), který se prosadil i v minulém vzájemném měření sil. Hladký tříbodový zisk pečetil dvěma trefami napříč poločasy debutant Jakub Zeronik (22), jenž prošel slávistickou akademií. Remízou pak skončil souboj mezi Varnsdorfem a béčkem Sigmy Olomouc.

Sparta B – Dukla Praha 1:4

Sparťanská rezerva inkasovala již po čtyřech minutách hry, kdy se po rychlém protiútoku prosadil obstřelem na zadní tyč Moulis. Domácí se do první příležitosti dostali ve 14. minutě, kdy po zmatku ve vápně zakončoval Adam Goljan, který ovšem z dobré pozice zamířil nad horní tyč.

Dukla promarněnou šanci soupeře potrestala po půlhodině hry, kdy se po samostatném úniku a následné střele šťastně odrazil míč k osamocenému Zeronikovi, jenž v klidu zakončil mimo dosah gólmana.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Krátce po návratu z kabin mohl navýšit náskok Dukly Matějka, propadnutí obránce však nevyužil a ze zajímavé pozice ani nezamířil mezi tři tyče. Hosté si tak třígólový náskok vypracovali až po hodině hry, kdy se z úctyhodné vzdálenosti prosadil přesnou střelou do levého dolního rohu Zeronik.

Sparťanský kádr se snažil povzbudit kapitán Daniel Kaštánek, jenž předvedl efektní sólo přes půli hřiště a poté naservíroval míč Tomáši Schánělcovi, který korigoval skóre zakončením do odkryté branky. O klidný závěr utkání pro hosty se postaral střídající Marek Červenka, jenž se prosadil přesnou přízemní střelou.

Varnsdorf – Olomouc B 1:1

Varnsdorf zahájil další ročník Fortuna národní ligy domácí remízou 1:1 s rezervou Sigmy Olomouc. Do utkání vstoupili lépe Hanáci, když už ve 20. minutě vedli zásluhou Michala Galuse. Severočeši stihli vyrovnat ještě do poločasové pauzy, poprvé ve druhé nejvyšší české soutěži se totiž prosadil 20letý host z Mladé Boleslavi Vojtěch Stránský. Šanci na výhru zahodili Olomoučtí zkraje druhé půle, když autor první trefy Galus neproměnil nabídnutou penaltu.