Vyškov zdolal na úvod nové sezony Příbram, Prostějov si v azylu poradil se Žižkovem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vyškov zdolal na úvod nové sezony Příbram, Prostějov si v azylu poradil se Žižkovem

Vyškov zdolal na úvod nové sezony Příbram 2:1.
Vyškov zdolal na úvod nové sezony Příbram 2:1.@fkpribram.cz
Vyškov vstoupil do nového ročníku Fortuna národní ligy výhrou 2:1 nad Příbramí. Skóre utkání otevřel ve 26. minutě svou premiérovou trefou za domácí Cheick Souaré (20). Vítězným zásahem se v závěru blýskl Fandje Touré (20). Prostějov zvítězil nad Žižkovem taktéž 2:1. Nováček soutěže začal utkání skvěle, neboť se už ve 13. minutě mohl radovat z gólu díky důraznému Milanu Jiráskovi. Domácí však dokázali ještě do poločasu vyrovnat a o plném bodovém zisku v prvním duelu v olomouckém azylu nakonec rozhodl Jakub Elbel.

Chrudim – Líšeň 0:0

Líšeň remizovala na hřišti Chrudimi 0:0. Domácí tak pokračovali v trendu nastoleném v loňském ročníku, kdy zaznamenali hned 15 remíz, což byl v této statistice rekord soutěže za posledních 10 let.

K prolomení bezgólového stavu měli hráči z Pardubického kraje blízko na konci první půle. Chybu v komunikaci mezi hostujícím brankářem Tomášem Vajnerem a obráncem Michalem Jeřábkem však nakonec sám gólman vyžehlil včasným návratem mezi tři tyče.

Vyškov – Příbram 2:1

Shledání aspirantů na postup zastihlo v lepším rozpoložení domácí, jejichž ofenzivní výpady se nesly v barvách francouzské trikolóry. V 17. minutě zakončil souhru Vyškovanů pokusem z voleje Souaré, mířil ale těsně vedle. Nepřesně vystřelil o chvíli později i jeho krajan Amidou Diallo, jemuž do střelecké pozice pomohla houževnatost v souboji.

Když už se začínali hosté dostávat do hry, otevřel ve 26. minutě skóre Souaré, jehož střílený centr se nakonec ukázal být gólovým zakončením. Dominanci moravského klubu mohl pomoci podtrhnout mladík z Marseille ve 40. minutě, po jeho centru ale pálil Pavol Ilko pouze do tyče.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Zasloužené vedení hráčů Vyškova anuloval hned v 52. minutě Wágner, jenž přesnou hlavičkou dokázal, že nechávat urostlé útočníky neobsazené ve vápně se nevyplácí. Africká stopa v sestavě moravského klubu mohla přinést ovoce v 69. minutě, Idjessi Metsoko ale po pohledné narážečce s Bienvenuem Kanakimanou rozvlnil pouze boční síť.

Hráčům Příbramí se ve druhé půli podařilo vyrovnat hru, v 80. minutě mohli jít dokonce do vedení. Patičkou ale nebyl Tomáš Wágner stejně úspěšný jako u vyrovnávací branky a jen těsně minul tyč. To mohlo českého útočníka mrzet o to více v samotném závěru, kdy přinesl rozhodující zásah po sérii centrů žolík Touré.

Prostějov – Žižkov 2:1

Prostějov zvítězil nad Žižkovem 2:1. Nováček soutěže sice vstoupil do utkání skvěle, neboť se už ve 13. minutě mohl radovat z gólu díky důraznému Milanu Jiráskovi. Domácí však dokázali ještě do poločasu vyrovnat zásluhou Roberta Bartolomeua, který tak gólově pokřtil dočasný azyl prostějovského celku v Olomouci. Moravané pak navíc vykouzlili úsměv na tvářích svých fanoušků ještě jednou, když v samotném závěru rozhodl o plném bodovém zisku Jakub Elbel.

Táborsko – Kroměříž 1:0

Fotbalisté Táborska porazili na svém hřišti nováčka z Kroměříže 1:0. Pasivní vstup do zápasu se Hanákům vymstil už v deváté minutě, kdy se hlavou prosadil Srb Bojan Djordjič. K vyrovnání byl nejblíže Adam Houser, jehož zakončení ze závěru prvního poločasu zastavila tyč. Po změně stran pak ještě více zkomplikoval situaci hostů jejich dlouholetý hráč Šimon Vyhlíd, který se při své premiéře ve druhé nejvyšší soutěži nechal v 61. minutě vyloučit.

Aktuální tabulka FN:L