Los osmifinále MOL Cupu: Slavia vyrazí do Hradce, Spartě hrozí derby v Ďolíčku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Los osmifinále MOL Cupu: Slavia vyrazí do Hradce, Spartě hrozí derby v Ďolíčku

Trofej pro vítěze domácího poháru naposledy získala Slavia.
Trofej pro vítěze domácího poháru naposledy získala Slavia.MOL Cup
Úspěšný vstup do nového ročníku MOL Cupu prožili oba poslední finalisté. Slavii i Spartu, stejně jako dalších 14 týmů, teď čeká v domácím poháru osmifinále. Zatímco obhájci trofeje narazí na Hradec Králové, Spartu s velkou pravděpodobností nemine derby s Bohemians. Třetí český zástupce v Evropě bude muset během reprezentační pauzy nejprve zvládnout, stejně jako další prvoligové kvarteto, zápas třetího kola, v případě úspěšného západočeského derby s Mariánskými Lázněmi pak v boji o elitní osmičku vyzve vítěze duelu mezi Olomoucí a Viktorií Žižkov.

Při poslední příležitosti zástupcům FAČRu los domácího poháru úplně nevyšel, neboť se kvůli chybě musel opakovat. Podobný scénář snad v případě pátečního rozlosování nehrozí.

Do osudí se tentokrát dostalo 11 již znamých účastníků osmifinále a pět dvojic, které svůj zápas třetího kola ještě nestihly odehrát. Mezi celky, které ještě nemají postup mezi elitní šestnáctku v kapse, patří i prvoligisté – Viktoria Plzeň, Dynamo České Budějovice, Bohemians, Zlín a Olomouc.

Naopak pražská "S" mají vstup do nového ročníku MOL Cupu úspěšně za sebou. Slavia zvládla v roli obhájce "derby" v Kroměříži (2:0), zatímco Sparta těsně přetlačila druholigovou Líšeň (1:0).

Vítěz posledního ročníku si ani v osmifinále neužije domácí prostředí, neboť mu přihrál zápas v Hradci Králové. Právě proti Votrokům sešívaní v roli hostujícího týmu příliš neumí – poslední dva takové zápasy prohráli (0:1 a 3:4). 

"Na začátku sezony mě mrzelo, že nádherný nový stadion uvidíme jako poslední ze všech soutěžících v lize. V Hradci budeme hrát poslední kolo nejvyšší soutěže, los nás tam ale poslal už nyní v listopadu. Těšíme se nejen na stadion, ale i na samotný zápas, víme totiž, co pro nás pohár znamená," citoval klubový web asistenta trenéra Slavie Jaroslava Köstla.

Venku bude hrát také Sparta, kterou, v případě postupu Bohemians do osmifinále, čeká malé pražské derby v Ďolíčku. Štěstí v podobě hostitelství osmifinálového zápasu se neusmálo ani na Plzeň, která v případě postupu zamíří velmi pravděpodobně na Hanou. Los Západočechům totiž určil úspěšnějšího z dvojice Sigma Olomouc, Viktoria Žižkov.

Všech pět dohrávek 3. kola je na programu v příštím týdnu během reprezentační přestávky. Z poháru už v této sezoně vypadly čtyři prvoligové celky. Ve 3. kole neuspěly Pardubice, Teplice a vítěz předminulého ročníku Slovácko, o kolo dříve skončil nováček nejvyšší soutěže z Karviné.

Do osmifinále se dostaly až třetiligové Velvary, které mají slušnou šanci dojít ještě dál, neboť přivítají druholigovou Opavu. Úředním hracím termínem je středa 1. listopadu, některé zápasy se ale jako obvykle s největší pravděpodobností uskuteční i v jiných dnech.

Los osmifinále českého poháru:

Kolín/Bohemians Praha 1905 – Sparta Praha, Žižkov/Olomouc – Mariánské Lázně/Plzeň, Velvary – Opava, České Budějovice/Chrudim – Jablonec, Dukla Praha – Vyškov, Liberec – Mladá Boleslav, Hradec Králové – Slavia Praha, Ostrava – Uničov/Zlín.

Program MOL Cupu