Generálka na výbornou. Sparta uštědřila Anderlechtu kanára, Krejčí nasázel hattrick

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Generálka na výbornou. Sparta uštědřila Anderlechtu kanára, Krejčí nasázel hattrick
Ladislav Krejčí proměnil dvě penalty a přidal i gól hlavou.
Ladislav Krejčí proměnil dvě penalty a přidal i gól hlavou.AC Sparta Praha
První výhru v letní přípravě si schovala Sparta na nejdůležitější zápas. V generálce na první kolo FORTUNA:LIGY, které sehrají sparťané už příští neděli na Letné s Olomoucí, zdolali 6:0 belgický Anderlecht Brusel. Výraznou měrou se pod to podepsal kapitán Ladislav Krejčí (24), který i díky dvěma pokutovým kopům zaznamenal hattrick. S kapitánskou páskou se následně prosadil i uzdravený Jakub Pešek (30), pátou branku přidal Martin Minčev (22) a tenisový výsledek uzavřel třetí proměněnou penaltou Jan Kuchta (26). Zápas se na soustředění v Rakousku po dohodě klubů hrál netradičně na tři třetiny po 45 minutách.

Anderlecht – Sparta 0:6

"Bylo to možná ještě lepší, než jsme očekávali. V mnoha aspektech to byl velmi dobrý výkon. Vítězství 6:0 je samozřejmě příjemné. Dali jsme nějaké pěkné góly, hlavně jsem ale spokojen s výkonem a psychickým nastavením týmu. Není jednoduché hrát zápas s tolika minutami. Byl to velmi dobrý výkon do defenzivy i ofenzivy. Takže v tomhle směru jsem pozitivní, zejména když to porovnáme s předchozími zápasy," uvedl pro klubovou televizi dánský trenér Sparty Brian Priske.

V základní sestavě Pražanů nastoupili Veljko Birmančevič či útočník Václav Sejk, který ve 20. minutě trefil tyč. Po půlhodině byl ve vápně faulovaný Birmančevič a Krejčí penaltu s přehledem proměnil. V 62. minutě aut střídajícího Lukáše Sadílka prodloužil Filip Panák a kapitán Letenských si připsal druhý gól. Hattrick pak Krejčí zkompletoval v 84. minutě z dalšího pokutového kopu.

Do závěrečných 45 minut trenér Sparty Priske prostřídal, jeho svěřenci ale na tempu neubrali a přidali ještě další tři branky. Ve 123. minutě se prosadil po úniku Pešek, jenž převzal po Krejčím kapitánskou pásku. Vzápětí zvýšil na 5:0 Minčev a demolici čtvrtfinalisty uplynulé sezony Evropské konferenční ligy, který v domácí soutěži skončil až na 11. místě, završil z další penalty Kuchta.

"Celkově to byl velmi dobrý den pro Spartu. Čisté konto proti Anderlechtu je velmi cenné, i pro naše brankáře. V minulé sezoně byla obrana mnohem lepší než v těch předchozích, ale i tenhle aspekt ještě rozhodně můžeme vylepšit. V týmu chceme mít takovou mentalitu, že sbíráme čistá konta," řekl Priske.

Sparťané po úvodní porážce s Jihlavou a remízách 1:1 s Dinamem Záhřeb a Čukaričkami drtivým vítězstvím ukončili čekání na první výhru v letní přípravě. Do nové sezony vstoupí obhájci titulu příští neděli domácím zápasem proti Olomouci.

"Pomalu jsme dělali pokrok. Myslím, že jsme měli těžký začátek přípravy. Také kvůli tomu, že jsme měli několik hráčů v reprezentacích. Ale pak jsme dělali po celou dobu dobré kroky. Myslím, že jsme to vybudovali velmi dobře. Posunuli jsme se, chyběly nám pouze výsledky v předchozích zápasech. Proto jsem velmi šťastný za dnešní pohodlné vítězství," řekl Priske.

"Myslím, že vždy můžeme zlepšit malé věci, detaily. Určitá rozhodnutí potřebujeme dělat lépe. Ale když se podíváte na dnešní zápas, jde jen o detaily. V mnoha věcech jsme si počínali dobře. Ale každý den musíte pracovat. Víme, že například v obraně musíme být přesnější," dodal.

Program FORTUNA:LIGY