Holoubkova boleslavská mise začala vybojovanou remízou v Plzni, z penalty vyrovnal Ladra

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Holoubkova boleslavská mise začala vybojovanou remízou v Plzni, z penalty vyrovnal Ladra

Aktualizováno
Plzeň nad Boleslaví vedla, hosté z penalty vyrovnali na konečných 1:1.
Plzeň nad Boleslaví vedla, hosté z penalty vyrovnali na konečných 1:1.Profimedia
Viktoria Plzeň remizovala ve šlágru 20. kola Fortuna ligy s Mladou Boleslaví 1:1. Úvodní branku zápasu, který spíš než pozoruhodné ofenzivní akce nabídl bolestivé osobní souboje, vsítil v 63. minutě Tomáš Chorý. Dobrým výkonem se blýskl také brankář Martin Jedlička, jenž se v zimě vrátil z hostování v Bohemians. Čisté konto ale nakonec neudržel, neboť krátce před koncem zajistil Středočechům bodový zisk proměněnou penaltou Tomáš Ladra.

Plzeň – Mladá Boleslav 1:1

Troufalý vstup Bolky do jarní části potvrdil ve 13. minutě díky přesnému centru Vasila Kušeje hlavičkou do břevna Matěj Pulkrab. Viktoria se mohla radovat o čtvrt hodiny později, po nešťastném zásahu Dominika Kostky posílal Chorý pas před odkrytou branku, Matěji Vydrovi však krůček chyběl. V dobrém světle se předvedl také debutant v dresu Plzně Matěj Valenta, jeho perfektně načasovanou průnikovou přihrávku nedokázal proměnit v gól Jan Kopic.

Zničehonic se ještě před změnou stran mohl prosadit Brazilec Cadu, ale jeho centr spadl na spojnici břevna a tyče branky Matouše Trmala. Velmi dobře chytal v první půli nováček ve viktoriánském A-týmu Jedlička, což potvrdil v nastaveném čase pohotovým zákrokem proti chytré ráně Vojtěcha Kubisty. Plzeň prokázala pozici favorita až po hodině hry, tříminutový nápor rezultoval zásluhou pohotové reakce na šťastně odražený míč v gól Chorého.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Šanci na pojišťovací trefu měla 12 minut před koncem základní hrací doby další čerstvá plzeňská akvizice v podobě Lukáše Červa, střílená přihrávka Pavla Šulce byla však poněkud příliš prudká. V 87. minutě ovšem naopak svým strážcům unikl Antonín Vaníček, kterého klíčovým dalekonosným pasem našel Yusuf. Jedlička situaci vyřešil pouze za cenu faulu a tedy pokutového kopu, který k vyrovnání na 1:1 dokázal ranou o tyč proměnit Ladra.

Tabulka FORTUNA:LIGY