Karviná v dohrávce překvapivě veze bod z Boleslavi, Budějovice se dál trápí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Karviná v dohrávce překvapivě veze bod z Boleslavi, Budějovice se dál trápí

Aktualizováno
Karviná si dojela pro body do Boleslavi.
Karviná si dojela pro body do Boleslavi.Profimedia
Fotbalisté Karviné ztratili nadějně rozehrané utkání 17. kola FORTUNA:LIGY s Mladou Boleslaví, na jejíž půdě remizovali 2:2. Hosté sice vedli ve 13. minutě už o dvě branky zásluhou Amara Memiče (22) a Martina Doležala (33), ale Středočeši dokázali ve druhé půli vyrovnat. Po spoustě spálených šancí, včetně neproměněné penalty, se v 64. minutě konečně prosadil Yusuf (30), jenž zařídil alespoň bod. V dalších zápasech České Budějovice padly s Hradcem Králové 0:2 a prohrály posedmé za sebou a Liberec remizoval s Bohemians 0:0.

České Budějovice – Hradec Králové 0:2

Hradec Králové na svého soupeře doslova vlétl a již ve čtvrté minutě se dostal do vedení. Centr Daniela Horáka propadl na zadní tyč, kde se nacházel Lukáš Čmelík (27). Záložník, jenž ještě nedávno oblékal dres Jihočechů, si míč zpracoval a tvrdou střelou k levé tyči otevřel skóre utkání. Domácí tým inkasovaná branka příliš neprobudila a i nadále to byli Votroci, kteří udávali tempo hry.

V závěru první půle se Dynamu přece jen podařilo usadit se na polovině soupeře, k žádné gólové šanci to ovšem nevedlo. Naopak v nastaveném čase skórovali hosté. Po rohovém kopu sice obrana Českých Budějovic dokázala zblokovat několik střeleckých pokusů, míč se však odrazil k Jakubu Kučerovi, jenž z bezprostřední blízkosti propálil bezmocného Dávida Šípoše.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Jen pár chvil po změně stran mohli hosté zvýšit na rozdíl třídy, Daniel Vašulín ale křižnou ranou z pokutového území trefil pouze levou tyč. Konstrukce domácí branky zvonila i v 67. minutě, kdy výborně hrající Čmelík nastřelil krásnou dalekonosnou ranou břevno.

Míč se ještě odrazil na hlavu Petra Pudhorockého, jenže ten minul. Ke vstřelenému gólu neměl daleko ani Ladislav Krejčí, jeho technický obstřel ovšem prosvištěl těsně kolem levé tyče. Hráči Dynama sice byli v závěru duelu aktivní, do vyložené šance, ze které by mohli skórovat, se však nedostali. Naopak je ještě třemi skvělými zákroky podržel Šípoš.

Mladá Boleslav – Karviná 2:2

Slezané předvedli bleskový úvod. Do vedení šli totiž už v sedmé minutě, kdy podklouznutí jednoho z obránců využil Doležal. Ten naservíroval míč Memičovi, který se z malého vápna nemýlil. Oba hráči si po chvíli role vyměnili a po perfektním centru a nekompromisní hlavičce vytáhlého Doležala šla Karviná do dvougólového trháku.

Rychlé snížení přinesl Tomáš Ladra, jenž ve 25. minutě perfektní dalekonosnou ranou k pravé tyči rozradostnil prořídlé tribuny. Srovnání měl následně na kopačce Yusuf, po dobrém zpracování ale následovala pouze slabá střela přímo do gólmana. Bahrajnský útočník dostal šanci na reparát v nastaveném čase první půle v podobě nabídnuté penalty, skvělý Dominik Holec v bráně hostů byl však proti.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Hrdina Slezanů musel v úvodu druhé půle opět do akce, proti průniku střídajícího Solomona Johna i hlavičce Yusufa z bezprostřední blízkosti ovšem vytáhl heroické zákroky. Domácí tlak prvotních okamžiků byl pouze chvilkový a těžiště hry se poté přesunulo ke středu hřiště, přičemž k vidění byly stejně jako v první půli časté fauly a žluté karty.

Mizérii Bolky protrhl až spalovač předchozích šancí Yusuf, který se po exkluzivním centru Kušeje hlavou nemýlil. Modrobílí se v závěrečných minutách hnali za třetí brankou, která doslova visela ze vzduchu. Myriádu střel a šancí ovšem zablokovala obrana nebo je zlikvidoval Holec.

Bohemians – Liberec 0:0

S úvodním tlakem nastoupili do duelu domácí, nicméně modrobílým se podařilo každý centr ze strany odvrátit. V první velké šanci se tak v 16. minutě objevil Slovan, když si na letící balon naskočil nehlídaný Marios Pourzitidis. Hlavičku směřující pod břevno však vytěsnil pohotový Martin Jedlička. Liberecká aktivita rostla, ale v koncovce chyběla přesnost.

Důkazem toho byla i příležitost Luky Kulenoviče, který se ocitl sám před Jedličkou, avšak tvrdou pumelici poslal pouze do brankářova těla. Gólman Klokanů se předvedl i proti ráně Ľubomíra Tupty zpoza vápna. Na hostovi z plzeňské Viktorie ztroskotal také Christian Frýdek, jenž se dostal k dorážce v malém vápně.

 

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Liberečtí na začátku druhé půle pokračovali v aktivní hře. Pumelicí se prezentoval Frýdek, který jen těsně minul levou tyč. Komplikace pro hostující celek přišla v 58. minutě, kdy Ghali obdržel druhou žlutou kartu a musel opustit trávník.

Tlak Slovanu příliš nepolevil, nicméně blízko ke gólu měl v 74. minutě pražský celek. Nejprve si místo ve vápně našel David Puškáč, jeho ránu ovšem vyrazil Hugo Jan Bačkovský a dorážku Martina Hály vykopl z brankové čáry střídající Michal Fukala. V závěru mohl povedenou ranou rozhodnout Adam Jánoš, proti byl však Bačkovský se skvělým zákrokem.

Ligová tabulka.
Ligová tabulka.Livesport