Liberec zkolaboval v Boleslavi, Teplice vyloupily Ďolíček. Hradec urval bod v Plzni

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Liberec zkolaboval v Boleslavi, Teplice vyloupily Ďolíček. Hradec urval bod v Plzni

Aktualizováno
Liberec v Mladé Boleslavi vedl 2:0, nakonec bere jen bod za remízu 2:2.
Liberec v Mladé Boleslavi vedl 2:0, nakonec bere jen bod za remízu 2:2.Profimedia
Kolaps v závěru utkání v Mladé Boleslavi připravil Liberec o druhou výhru v nové sezoně FORTUNA:LIGY. Slovan sice vedl 2:0, navíc hrál od 36. minuty v početní výhodě, domácí ale v závěru vyrovnali na konečných 2:2. Překvapivě stoprocentní jsou zatím Teplice, které uspěly 2:1 na hřišti Bohemians a navázaly tak na výhru nad Plzní. Ta v posledním klání 2. kola nejvyšší soutěže znovu předvedla matný výkon. Nad Hradcem Králové sice vedla 1:0 a Jindřich Staněk v 87. minutě lapil penaltu, jenže Votroci v závěru urvali bod.

Mladá Boleslav –⁠ Liberec 2:2

Diváci se téměř nestihli usadit a domácí již měli výhodu pokutového kopu po faulu Oliviera Vliegena. Příležitosti z 11 metrů se ujal Kušej, ten se však nechal vychytat brankářem, který tak odčinil svou předešlou chybu. Úvodní branka přesto padla brzy, jelikož v osmé minutě využili Severočeši standardní situace. Nejvýš ze všech vyskočil Matěj Chaluš a přesnou hlavičkou otevřel skóre duelu. Po ostrém úvodu utkání tempo hry vzhledem k četným faulům opadlo.

Ve 36. minutě si domácí Dominik Kostka vysloužil dokonce dřívější odchod do šaten, jelikož za šlapák na Mohameda Doumbiu uviděl červenou kartu. Ještě před přestávkou stihl zdvojnásobit náskok hostů Kulenovič díky individuální akcí zakončené parádní střelou z hranice šestnáctky. Po změně stran mohli hosté vedení navýšit, v 67. minutě se dostal k zakončení hlavou autor druhé trefy, tentokrát si však Matouš Trmal připsal povedený zákrok.

Střelci zápasu Mladá Boleslav –⁠ Liberec.
Střelci zápasu Mladá Boleslav –⁠ Liberec.Livesport

Domácí se dočkali kontaktní trefy až v 78. minutě po centru Žitného, který našel přesně Matěje Pulkraba. Ten nasměroval hlavou míč do protipohybu bezmocného Vliegena a rozvlnil síť. Příznivci v Lokotrans Areně čekali na vyrovnávací zásah do 89. minuty. Středočeši se radovali po standardní situaci, když se hrdinou stal Marek Suchý. Klub z města automobilů tedy získal zasloužený bod za značně zlepšený výkon oproti úvodnímu dějství.

Bohemians –⁠ Teplice 1:2

Čtvrteční zápas byl na domácích na začátku utkání znát, aktivněji odstartovali Skláři. Přesto si první gólovou příležitost připsali Klokani. Robert Hrubý nasměroval centrovaný míč přesně na hlavu Lukáše Hůlky, který jej však namířil jen těsně vedle tyče. Ve 28. minutě se ke střele dostal hostující Abdallah Gning, jehož pokus pod břevno musel vyrazit brankář Michal Reichl. Krátce před změnou stran se už Teplice radovaly.

Po přihrávce Gninga vystřelil z hranice šestnáctky Daniel Trubač, jenž trefil tyč, míč sám doběhl a doklepl do sítě. Pražané chtěli bleskově odpovědět, když Jan Kovařík vyslal tvrdý projektil z voleje, ale Tomáš Grigar skvěle zasáhl. Vršovičtí nastoupili do druhé půle jako vyměnění a hrozili nebezpečnými průniky. Žádná šance se však neujala a hosté přidali další branku. Daniel Fila vybídl přihrávkou mezi obránce Roberta Jukla, který projektilem na přední tyč procedil míč přes Reichla.

Vybrané statistiky zápasu Bohemians –⁠ Teplice.
Vybrané statistiky zápasu Bohemians –⁠ Teplice.Livesport

Domácí se nevzdali a chtěli vývoj utkání zvrátit. Jan Matoušek se prodral až do šestnáctky a vypálil z bezprostřední blízkosti, Grigar ovšem opět uspěl. V 83. minutě mohl domácí vrátit do hry David Puškáč z pokutového kopu po nedovoleném zákroku na Matyáše Kozáka. Útočník Bohemky však přestřelil. V nastaveném čase ještě dokázal z dorážky z bezprostřední blízkosti snížit právě Puškáč.

Plzeň –⁠ Hradec Králové 1:1

Viktoria v úvodu dominovala. Nebezpečným centrům do vápna ale chybělo k dokonalosti několik centimetrů, v 18. minutě navíc stadion ve Štruncových sadech začal zkrápět mohutný déšť, který tlak Plzně značně otupil. Snaha se rozhodně nedala upřít Tomáši Chorému na hrotu domácího útoku, jeho schopnost udržet míč však nebyla následována přesnými předfinálními přihrávkami spoluhráčů.

Na druhé straně působil aktivně Petr Juliš nastoupivší poprvé v kariéře v základní sestavě prvoligového utkání, ani jeho akce ale ke gólovým příležitostem nevedly. Chvíli po hodině hry zřejmě chtěl rozproudit skomírající atmosféru na stadionu Staněk, jenž až příliš klidnou rozehrávkou téměř nabídl gól napadajícímu Matěji Koubkovi. Snaha mladého útočníka sice vyšla vniveč a většina z osmitisícové návštěvy si mohla oddechnout, z tribun se však stále častěji ozýval pískot.

Vybrané statistiky utkání.
Vybrané statistiky utkání.Livesport

Ten se v 81. minutě povedlo utišit Hejdovi, který ve vápně využil podklouznutí Davida Heidenreicha a v pádu vstřelil premiérový gól viktoriánů v této sezoně. Hradecký bek o pár minut později ulehl i v druhém pokutovém území, k tomu mu ale pomohl loket Jhona Mosquery a kopala se penalta. K příležitosti z 11 metrů se postavil Daniel Vašulín, nicméně střelou k pravé tyči nechal vyniknout Staňka. Votroci na půdě favorita přesto zvládli vyrovnat, když v posledních vteřinách hlavou udeřil střídající Ondřej Šašinka.

Tabulka FORTUNA:LIGY
Tabulka FORTUNA:LIGYLivesport