Plzeň dvakrát vedla, po Staňkově minele však doma opět neuspěla. Slovácko má cenný bod

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň dvakrát vedla, po Staňkově minele však doma opět neuspěla. Slovácko má cenný bod

Slovácko získalo důležitý bod v boji o místo v Evropské konferenční lize.
Slovácko získalo důležitý bod v boji o místo v Evropské konferenční lize.Profimedia
Obhájce titulu ve fotbalové lize klopýtá k vyhlíženému závěru sezony. Plzeň poosmé z posledních deseti vystoupení nezvítězila, doma se Slováckem na úvod nadstavby jen remizovala 2:2. Hosté z jižní Moravy bodovali na jejím hřišti po necelých čtyřech letech a přiživili naděje na účast v příštím ročníku evropských pohárů. Na Bohemians, které čeká v neděli duel na půdě Slavie, nyní ztrácejí jediný bod.

Utkání nabídlo fanouškům dva rozdílné poločasy. Zatímco v první půli čaroval gólman Slovácka Filip Nguyen, v té druhé padly všechny čtyři branky. Domácí se sice hned dvakrát dostali do vedení, tým z Uherského Hradiště ovšem vždy dokázal kontrovat. U prvního gólu neměl čisté svědomí Jindřich Staněk, který se tak velkou měrou podílel na dělbě bodů. 

V první větší šanci zápasu měl prsty slovácký veterán Milan Petržela, který svým nedůsledným bráněním poskytl příležitost Jhonu Mosquerovi. Kolumbijcova střela z hranice malého vápna však skončila mimo hostující branku. V 19. minutě se po šikovném obhození defenzivních hráčů ocitl v nesmírně dlouhém samostatném úniku Matěj Vydra.

Statistiky utkání

Obrovská porce času na zakončení nicméně bývalého hráče Burnley spíš rozhodila, což se projevilo v nepovedené kličce, kterou vystihl Nguyen. Brankář s vietnamskými kořeny stihl do poločasu podržet svůj tým ještě jednou, když pokryl pumelici ze střední vzdálenosti Lukáše Kalvacha i následnou dorážku Tomáše Chorého.

Po návratu ze šaten se však už skóre měnilo. Ve 47. minutě si na Kalvachův centr z levé strany naskočil kapitán domácích Lukáš Hejda, na jehož hlavičku z bezprostřední blízkosti byl Nguyen krátký. Gólem opařené Slovácko si začalo vytvářet příležitosti až po hodině hry. Jednu z nich mohl v 64. minutě zlikvidovat Staněk, na nějž mířila hlavička Jana Kalabišky. Hlavní strůjce posledního plzeňského titulu však předvedl hrozivou chybu, když mu míč propadl mezi nohama až do sítě.

V 74. minutě se skóre měnilo znovu, tentokrát se o to postaral Rafiu Durosinmi, který šikovně uzavřel prostor na zadní tyči po jednom z mnoha centrů do vápna hostů. Radost Západočechů však trvala jen chvíli, neboť vlastní medicínu v podobě vysokých míčů do malého vápna okusila Plzeň zásluhou Filipa Vechety, jehož hlavička srovnala stav zápasu. V závěru mohl strhnout misky vah na domácí stranu Jan Kopic, jenže svým zakončením z rohového kopu minul levou tyč Nguyenovy branky.

Tabulka FORTUNA:LIGY