Plzeň si demolicí prodloužila vítěznou šňůru, Kotalova premiéra přinesla další Látalův zmar

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň si demolicí prodloužila vítěznou šňůru, Kotalova premiéra přinesla další Látalův zmar

Aktualizováno
Viktoria otočila zápas s Pardubicemi a vyhrála 4:1.
Viktoria otočila zápas s Pardubicemi a vyhrála 4:1.Profimedia
Předkrm před večerním hlavním chodem v podobě derby pražských "S" nabídly zápasy Plzně s Pardubicemi a Hradce s Jabloncem. Západočeši v součtu s evropskými poháry drželi působivou šňůru jedenácti vítězství a ve Štruncových sadech na ni po demolici 6:2 navlékli korálek č.12. Votroci poprvé pod vedením trenéra Václava Kotala získali plný počet ligových bodů, když doma těsně přetlačili Jablonec. Ten se zřejmě brzy rozloučí s trenérem Radoslavem Látalem, pod nímž jako jediný celek v aktuální sezoně ještě nevyhrál.

Plzeň – Pardubice 6:2

Hned v šesté minutě zlikvidoval po rohovém kopu brankář hostí Viktor Budinský skvělým zákrokem dobře mířenou hlavičku Sampsona Dweha. Pardubice přežily počáteční tlak Plzně a samy pak udeřily. Kryštof Daněk předvedl nádherný individuální průnik, jeho střelu ovšem pokryl Jindřich Staněk. Ten ale následně inkasoval nepříjemný úder od vlastního spoluhráče, a nemohl tak reagovat na dorážku Denise Darmovzala. Domácí gólman navíc musel následně střídat.

Hosté však vedení udrželi sotva 10 minut. Na hranici pokutového území nechali osamoceného Lukáše Kalvacha a ten nabídnutou šancí nepohrdl. Krátce nato byl obrat dokonán, první ligový gól si připsal krásnou střelou stoper Dweh. Vedení pak ještě před pauzou navýšil Robin Hranáč, který v loňské sezoně hostoval právě v Pardubicích.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Start druhého poločasu se ukázal být pro Východočechy velmi smolný. Ladislav Krobot totiž po pár minutách zahrál v pokutovém území rukou a penaltu, nařízenou až po zásahu videorozhodčího, suverénně proměnil Erik Jirka. I přes výraznou obměnu hráčů na hřišti Plzeň hosty nepouštěla do žádných šancí a sama naopak pokračovala v exhibičním tempu utkání.

Druhý gól Kalvacha ale odmítl obětavým zákrokem Ondřej Kukučka. V závěru utkání pak úřadoval Rafiu Durosinmi, který dvěma přesnými zásahy v rozmezí tří minut potvrdil výbornou střeleckou formu Plzně. Hrozivé skóre v posledních vteřinách za hosty alespoň korigoval Daněk.

Hradec Králové – Jablonec 1:0

Začátek utkání příliš vzrušení nepřinesl, během první desetiminutovky si snadné zákroky připsali gólmani na obou stranách. Při dalším zásahu ale nebyl v 17. minutě zkušený Jan Hanuš úspěšný, i když neměl mnoho prostoru k zabránění inkasování.

Václav Pilař nasměřoval milimetrový centr k Horákovi, který se štěstím vstřelil za pomoci levé tyče již třetí gól v sezoně z pozice obránce. Předvedená hra nabrala na tempu a převážně díky Pavolu Bajzovi v hradecké brance udrželi Votroci jednogólové vedení do konce prvního poločasu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Hradec Králové byl po změně stran blízko navýšení skóre. Daniel Vašulín předvedl pohotovou střelu z větší vzdálenosti, pokusu navíc nechyběla ani rychlost, ale Hanuš si spravil chuť a v 50. minutě stihl včas zasáhnout. Zákrokem par excellence se ukázal v 72. minutě Filip Čihák, jenž zachránil vedení Votroků.

Jablonečtí totiž sahali po vyrovnání po přesném lobu Jana Chramosty přes gólmana Bajzu, hradecký obránce ale míč doběhl jen pár centimetrů před brankovou čárou a naprosto zlikvidoval stoprocentní gól hostů. Vzápětí jakékoli šance na body sebral Severočechům vyloučením Haiderson Hurtado, jehož spoluhráči zvládli zápas dohrát bez inkasování druhé branky, ačkoli Jakub Kučera nebyl od trefy daleko, trefil však před koncem základní hrací doby tyč.

Tabulka FORTUNA:LIGY