Pokřik Belmondo si užívám, řekl Kuchta. Zápas s Boleslaví byl pro sparťany poučením

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pokřik Belmondo si užívám, řekl Kuchta. Zápas s Boleslaví byl pro sparťany poučením

Kuchta slavil gól po vzoru Haalanda.
Kuchta slavil gól po vzoru Haalanda.Profimedia
Dvě branky dal, na jednu nahrál. Útočník Jan Kuchta (27) byl ústřední postavou dramatického duelu 29. ligového kola, v němž fotbalisté pražské Sparty porazili ostravský Baník 4:3 a upevnili si vedení v tabulce. Letenský kanonýr se v nejvyšší soutěži výrazně připomněl po třech zápasech, v nichž vyšel střelecky naprázdno. Na tiskové konferenci připustil, že ho trochu mrzelo, když byl 10 minut před koncem vystřídán, a nedostal tak možnost završit hattrick.

Sparta Praha – Baník Ostrava 4:3

Po menší odmlce se Letnou opět neslo skandování "Kuchta Belmondo". Fanoušci Sparty zřejmě už navždy budou se svým střelcem spojovat jméno olomouckého nočního klubu, v němž se útočník spolu s Jakubem Brabcem a Vladimírem Coufalem během reprezentačního srazu postaral o skandál, po němž v listopadu všichni tři vypadli z národního mužstva. "Pokřik si užívám, asi nikdo mi ho už neodpáře. Je příjemné, když mé jméno skanduje 17 tisíc diváků. Beru to jako součást oslavy mých gólů a jedu dál," řekl Kuchta.

Také on sám dnes přišel s velmi rozvernou oslavou. Po své první brance si sedl na trávník, zkřížil nohy a rozpřáhl ruce jako buddhistický mnich při meditaci. Tuto pózu samozřejmě okopíroval od hvězdného norského útočníka Erlinga Haalanda z Manchesteru City.

Pozápasový rozhovor Jana Kuchty pro O2 TV Sport

Rozhovor s Janem Kuchtou po utkání s Baníkem pro O2 TV Sport.
O2 TV Sport

"Taková oslava z legrace. Napadlo mě, že bych mohl udělat něco, co mě není hodné. Hned mi při střídání řekli: Ááá, koupili jsme sem Haalanda. Jak ke mně přibíhal Tuci, raději jsem rychle vstal, abych nepřišel o ruce. Ale jo, nějakou show jsem prostě udělal," usmál se Kuchta.

Když rodák z Liberce v utkání skóroval ještě jednou, posunul se již na 10 gólů v ligové sezoně. V 80. minutě ho trenér Brian Priske vystřídal a vzal mu tak možnost na případný hattrick. "Nějakým způsobem mě to mrzí i nemrzí. Potřebovali jsme čerstvou krev do útoku, věřím, že to padne třeba příště," řekl Kuchta.

Kuchtovy statistiky proti Baníku.
Kuchtovy statistiky proti Baníku.Opta by Stats Perform

Letenští v zápase dvakrát vedli o tři góly, nakonec se o výhru strachovali až do poslední chvíle. "Hra se přelévala, od začátku měla vysoké tempo. Hlavně jsme chtěli, aby se neopakoval poslední domácí zápas s Mladou Boleslaví (1:1). Tam jsme v první půli nechytili vůbec nic a dostali to pak od trenérů sežrat," uvedl Kuchta.

Jeho tým poslal v 41. minutě do vedení Veljko Birmančevič. "Teď nám hodně pomohl Birmův první gól. Po přestávce jsme na ně vlítli a rychle dali další dva góly. Po nich jsme měli jasnou kontrolu zápasu. Když jsem šel dolů, byl zápas zcela v naší režii. Pak jsme se ale klepali, aby se něco nestalo. Kdybychom nevyhráli, koukali bychom na sebe v kabině jako hlupáci," uznal Kuchta.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Sparta po debaklech s Liverpoolem v Evropské lize procházela těžkým obdobím, herně se jí nedařilo. Teď se zase pomalu zvedá. "Liverpool nám nastavil zrcadlo, s kým se rovnat můžeme a s kým ještě ne. Teď hrajeme o co nejlepší umístění, z něhož půjdeme do nadstavby. Máme celý týden na přípravu. Nějaké věci z tréninku už v zápasech jsou, ale ještě by to chtělo vystříbřit," přál si Kuchta, který navzdory listopadovému skandálu zůstává ve hře o nominaci na letní evropský šampionát v Německu.

Tabulka FORTUNA:LIGY