Šlágr mezi Spartou a Slavií dostal na starost Černý, pískat bude už čtvrté derby

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šlágr mezi Spartou a Slavií dostal na starost Černý, pískat bude už čtvrté derby

Dalibor Černý rozhodoval vloni na jaře hned tři derby během jednoho měsíce.
Dalibor Černý rozhodoval vloni na jaře hned tři derby během jednoho měsíce.Profimedia
Sobotní derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie v druhém kole ligové nadstavby bude jako hlavní rozhodčí řídit Dalibor Černý (29). Stále velmi mladého sudího čeká čtvrtý soutěžní zápas pražských "S" v kariéře, vloni na jaře pískal tři souboje městských rivalů během jednoho měsíce. Delegaci na víkendové druhé kolo ligové nadstavby zveřejnila komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR.

Černý je nejčastěji nasazovaným sudím v této ligové sezoně. V ročníku nejvyšší soutěže zatím řídil 24 zápasů, což je o jeden více než Ondřej Berka. Dvanáctkrát byl videorozhodčím. Naposledy pískal minulý týden duel nadstavbové skupiny o záchranu, v němž Pardubice zvítězily nad Zlínem 2:0.

Černý vloni na jaře řídil všechna tři derby - dvě v lize a jedno ve finále domácího poháru. MOL Cup po vítězství 2:0 na Letné ovládla Slavia, v nejvyšší soutěži se více dařilo Spartě, která s rivalem nejprve remizovala 3:3 a poté v druhém kole nadstavby vyhrála 3:2. S výkony mladého arbitra v derby komise rozhodčích vyjádřila spokojenost.

V této sezoně dosud Černý, který má v roli hlavního sudího v nejvyšší soutěži na kontě zatím 71 utkání, žádný duel Sparty se Slavií neřídil. Týmy se dosud dvakrát s remízovým výsledkem utkaly v lize a jednou v poháru, kde po prodloužení uspěli Letenští.

Sobotní derby bude klíčovým zápasem v boji o titul. Obhájce trofeje Sparta vede tabulku před Slavií o čtyři body a pokud s ní neprohraje, výrazně se přiblíží celkovému prvenství. Šlágr jara začne na vyprodaném stadionu na Letné v sobotu v 17:30.

Sparta Praha – Slavia Praha (sobota 17:30)