Slavia nezvládla dohrávku ve Zlíně. U nečekané ztráty byl i Zima, Jurečka dostal červenou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slavia nezvládla dohrávku ve Zlíně. U nečekané ztráty byl i Zima, Jurečka dostal červenou
Václav Jurečka viděl v utkání se Zlínem červenou kartu.
Václav Jurečka viděl v utkání se Zlínem červenou kartu.Profimedia
Slavia v dohrávce 17. kola nečekaně remizovala s domácím Zlínem 1:1. Po minulém utkání kritizovanou defenzivu červenobílých doplnil poprvé po návratu z Itálie David Zima (23), avšak zadní řady Pražanů znovu nepůsobily příliš sebevědomě. V závěru první půle sice poslal favorita do vedení Mojmír Chytil, jenže Ševci v 67. minutě vyrovnali zásluhou Kennetha Ikugara (23). Nigerijskému útočníkovi, který posílil moravský celek teprve na začátku února, se tak debut v základní sestavě vydařil na výbornou. Duel se naopak nepovedl Václavu Jurečkovi (29), jenž viděl v 82. minutě červenou kartu za úder loktem do obličeje.

Zlín – Slavia Praha 1:1

Pražané zažili v prvním jarním kole překvapivě vypjatý zápas s Jabloncem, který díky gólu Jurečky ze sedmé minuty nastavení dotáhli do vítězného konce. Tentokrát na sešívané čekal duel na hřišti Zlína, jenž o víkendu nestačil na Teplice a opět se přiblížil ligovému suterénu.

David Zima se poprvé po návratu představil v ligovém zápase.
David Zima se poprvé po návratu představil v ligovém zápase.Opta by Stats Perform / Profimedia

Obrana hostí si špatnou defenzivní formu z posledního ligového zápasu přenesla i do začátku utkání se Zlínem. Centr Josse Didiby ještě pohodlně lapil Aleš Mandous, při zakončení Tomáše Čelůstky už ale Slavii od inkasování dělila jen přesnější muška domácího zadáka. První gól tak mohli vstřelit sešívaní. Míč se po nepovedeném rohovém kopu poodrážel až k Chytilovi, jenž akrobaticky zakončil jen kousek vedle levé tyče zlínské brány. Olomoucký odchovanec se však nakonec dočkal, v první minutě nastavení si našel přesný centr Petra Ševčíka a uklidil ho mimo dosah Stanislava Dostála.

Fotbalisté Zlína poprvé vypálili na bránu hned po začátku druhé půle. Mezi stopery Pražanů se vyloupl Ikugar, který ovšem poslal balon přímo do náručí sešívaného gólmana. Mladý Afričan ale nepohrdl svou druhou příležitostí, když si naskočil na Čelůstkův centr a hlavou překonal Mandouse.

Podrobné statistiky utkání.
Podrobné statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Slavia, která konec zápasu dohrávala v deseti potom, co se Jurečka loktem ohnal po Didibovi a po právu viděl červenou kartu, mohla být za bod ráda. Střelu Tomáše Schánělce bravurně vychytal hostující gólman a branku bývalého hráče sešívaných Vukadina Vukadinoviče odvolal kvůli útočnému faulu sudí Ondřej Pechanec.

Tabulka FORTUNA:LIGY