Slavia udeřila v závěru, výhru nad Baníkem zařídil dvěma přesnými zásahy Jurásek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia udeřila v závěru, výhru nad Baníkem zařídil dvěma přesnými zásahy Jurásek

Aktualizováno
Matěj Jurásek byl hrdinou Slavie.
Matěj Jurásek byl hrdinou Slavie.Profimedia
Fotbalisté Slavie ve 29. kole FORTUNA:LIGY zvítězili v Ostravě 2:0 a upevnili si vedoucí příčku. Utkání rozhodl střídající Matěj Jurásek (19) dvěma góly v 81. a 83. minutě. Pražané venku v nejvyšší soutěži vyhráli po pěti duelech.

Úvodní ostravské napadání chvíli neslo ovoce, postupem času si však získala Slavia územní převahu a vytvářela si první šance. Po nahrávce Davida Douděry se rychle vytočil ke střele Václav Jurečka, který těsně minul pravou tyč. Chvíli nato byl 28letý útočník v další příležitosti, tísněný dobře bránícím Eneem Bitrim ale nezakončil ideálně. Pražané svůj tlak zvyšovali a donutili Baník k zatažení se na obrannou polovinu.

To skýtalo i možnosti k rychlým brejkům. Jeden takový se zrodil po perfektní přihrávce Jiřího Klímy na Eldara Šehiče, jenž hledal před bránou Cadua, ten ale na přihrávku nedosáhl. Slavia zahrozila až těsně před pauzou, avšak Ivan Schranz ani Mick van Buren své pokusy za Jiřího Letáčka nedostali.

Utkání Baník – Slavia 0:2

Do dobré příležitosti se propracoval zkraje druhé půle Van Buren, jenže napálil opět skvěle blokujícího Bitriho. Po hodině hry zase hrozil Baník a byl velmi blízko vstřelení gólu. Cadu obešel Schranze a prudkou ranou ze strany zaměstnal Ondřeje Koláře, od kterého se odrazil míč k osamocenému Jiřímu Fleišmanovi, jenž zpoza vápna trefil břevno. Slavia působila opařeně a až v 80. minutě si vytvořila zajímavou možnost.

Schranz vysunul Petera Olayinku, jehož pokus ale obrana srazila na roh. Z něj se už ovšem Pražané radovali. Christos Zafeiris odcentroval, balon propadl až na Juráska, který nikým nehlídaný bezpečně skóroval. Netrvalo dlouho a Jurásek se prosadil znovu. Lukáš Provod potáhl po pravé straně míč a předložil jej teprve 19letému spoluhráči, jenž prudkou ranou k tyči nedal Letáčkovi šanci.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport