Slávisté posedmé za sebou ovládli ligové derby o Vršovice, Trpišovský vyrovnal Vrbu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slávisté posedmé za sebou ovládli ligové derby o Vršovice, Trpišovský vyrovnal Vrbu
Aktualizováno
Petr Ševčík se trefil poprvé v sezoně.
Petr Ševčík se trefil poprvé v sezoně.Profimedia
Slavia si v posledním sobotním utkání 27. kola FORTUNA:LIGY poradila s Bohemians 2:1 a po týdnu znovu poskočila do čela neúplné tabulky. Domácí góly dali Petr Ševčík, jenž se trefil poprvé v sezoně, a Mojmír Chytil. Za Klokany v závěru snížil Lukáš Hůlka. Favorit ovládl Vršovické derby v lize posedmé v řadě, trenér Jindřich Trpišovský si připsal 191. výhru v historii nejvyšší české soutěže a dotáhl rekordmana Pavla Vrbu.

Slavia Praha – Bohemians 2:1

Sešívaní měli stejně jako před týdnem možnost minimálně na několik hodin přeskočit v čele tabulky svého úhlavního rivala. K tomu potřebovali zdolat vršovického souseda, což pro Slavii v poslední době nepředstavovalo kdovíjakou výzvu. Z malého pražského derby totiž odcházela vítězně šestkrát v řadě, navíc s celkovým skóre 21:2.

Slávisté začali v ostrém tempu, v pokutovém území Bohemky nejvíc zlobil Václav Jurečka. Ten se několikrát propracoval do zajímavé pozice, nemířil však přesně. Po půlhodině hry se dostal k propadlému balonu Ondřej Zmrzlý a ranou k levé tyči pořádně protáhl Lukáše Soukupa. V nastaveném čase prvního dějství napálil z dálky břevno Oscar Dorley.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Vedoucí trefy se Slavia dočkala v 55. minutě, kdy Ševčík vyslal balon z hranice šestnáctky přesně k levé tyči. Po hodině hry prokázal důraz Chytil, jenž se probojoval k centru do malého vápna a zblízka propálil Soukupa. Hosté se v nastaveném čase dočkali kontaktní trefy, když Lukáš Hůlka posadil míč z dálky nechytatelně do levé části branky.

Na vyrovnávací trefu však nezbyl čas a slávisté uhájili těsný náskok. Malé pražské derby tak podle očekávání ovládli červenobílí a minimálně do neděle, kdy Sparta hostí Mladou Boleslav, vystřídali Letenské v čele tabulky.

Heat mapa Petra Ševčíka proti Bohemians.
Heat mapa Petra Ševčíka proti Bohemians.Opta by Stats Perform / Profimedia

Tabulka FORTUNA:LIGY