Slovácko zahájilo etapu loučení trenéra Svědíka domácí remízou 1:1 s Plzní

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slovácko zahájilo etapu loučení trenéra Svědíka domácí remízou 1:1 s Plzní

Aktualizováno
Stanislav Hofmann a Jhon Mosquera v utkání Slovácka s Plzní, které skončilo remízou 1:1.
Stanislav Hofmann a Jhon Mosquera v utkání Slovácka s Plzní, které skončilo remízou 1:1.Profimedia
Plzeň remizovala ve 29. kole FORTUNA:LIGY na hřišti Slovácka 1:1. Hostující trenér Miroslav Koubek poslal na trávník po vysilujícím prodloužení proti Fiorentině prakticky kompletně obměněnou jedenáctku, což mělo na projev Západočechů evidentní vliv. Třetí celek tabulky sice poslal do vedení v závěru první půle Idjessi Metsoko, jenže po změně stran se hosté nechali zatlačit, což vedlo k vyrovnávací penaltové trefě Vlastimila Daníčka. Jeho zásah udělal radost kouči Martinu Svědíkovi, který po sezoně klub opustí.

Slovácko – Viktoria Plzeň 1:1

Úvod utkání výrazně poznamenaly zdravotní patálie zkušeného Radima Řezníka, jenž na hřišti vydržel jen 14 minut. Zápas ani nadále neměl příliš vysokou kvalitu. Zatímco na domácích hráčích bylo znát vědomí jediné výhry v jarní fázi soutěže, hosté navzdory obměněné sestavě „tahali nohy“ po nedávném návratu z Florencie.

Ve 30. minutě se dostal do první větší šance Matěj Vydra, proti kterému ovšem včas vyběhl Tomáš Fryšták. Další nepozornost defenzivy Slovácka již hosté dokázali potrestat, když se vápnem prokličkoval Metsoko a se štěstím zaznamenal svůj druhý ligový gól v kariéře.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Jako první zahrozili po změně stran domácí, které mohl přiblížit bodovému zisku Patrik Blahút, jenže o radost jej připravilo včasné vyběhnutí Martina Jedličky. Ještě větší tutovku zahodil v 57. minutě Filip Vecheta, jenž z malého vápna zamířil hlavou trestuhodně mimo. Zvýšená aktivita se nicméně Moravanům vyplatila.

Sampson Dweh totiž zahrál ve vlastním vápně rukou a od nařízení penalty pro Slovácko jej neuchránila ani snaha přesvědčit rozhodčího o zranění obličeje. K penaltě se postavil zkušený Daníček a poslal míč po zemi do sítě. V závěru měli ke třem bodům blíže hosté, avšak Pavel Šulc ani Lukáš Červ bránu v nadějných pozicích netrefili.

Tabulka FORTUNA:LIGY