Sparta si v deseti poradila s Hradcem, po Olatunjiho červené úřadoval Karabec

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta si v deseti poradila s Hradcem, po Olatunjiho červené úřadoval Karabec

Aktualizováno
Vítězství Sparty řídil dvěma góly Adam Karabec.
Vítězství Sparty řídil dvěma góly Adam Karabec.Profimedia
Sparta zvládla v náročném programu i další ligový zápas, po domácím vítězství nad Plzní (2:1) si poradila i v Hradci. A to i navzdory více než 70 minutovému oslabení, neboť už v 19. minutě utkání viděl druhou žlutou kartu, a tedy červenou, Victor Olatunji. Tou dobou už však úřadující šampioni v zaplněné Malšovické aréně vedli díky brance Adama Karabce, jenž v průběhu prvního poločasu přidal i druhý gól. O menší drama se sice na východě Čech postaral kontaktní trefou Václav Pilař, ale hosté přispěchali s rychlou reakcí v podobě krásného gólu Jana Kuchty. Sparta tak po výhře 3:1 protáhla venkovní neporazitelnost ve FORTUNA:LIZE už na 17 zápasů.

Hradec Králové – Sparta Praha 1:3

Sparty i nadále proplouvala ligovými vodami bez jediné porážky a jiné nebyly ani prognózy pro střetnutí v Hradci Králové. Celek z východu Čech totiž dokázal naplno bodovat proti gigantovi z Letné naposledy v únoru 2012 a od té doby odešel pokaždé, kromě jedné remízy, s prázdnou. Pražanům se navíc parádně rozehrál slovenský křídelník Lukáš Haraslín, jenž měl na kontě už sedm přesných zásahů.

Nejlepší střelec pražské Sparty ovšem musel už ve 14. minutě střídat vinou zranění. To ale hosty dlouho mrzet nemuselo, poněvadž hned po uskutečnění výměny skórovali po kombinaci Olatunjiho a Karabce, jenž celou akci zakončil. První jmenovaný musel opustit hrací plochu rovněž předčasně, jelikož obdržel za další faul druhou žlutou kartu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Přece jen to ale byli Letenští, kteří zahrozili. Střela Jaroslava Zeleného z bezprostřední blízkosti ale skončila nad. Rudí dominovali i nadále, za což byl znovu odměněn Karabec, jenž dostal příliš mnoho prostoru v šestnáctce a s přehledem poslal míč k tyči.

Po změně stran si vzala družina Briana Priskeho hostující celek do baga. I když hrála v oslabení, s přehledem kontrolovala hru a v rozehrávce chybovala minimálně. Votroci se nakonec dočkali kontaktního gólu krátce po hodině odehraného času. Brankář Peter Vindahl Jensen nedokázal lapit míč do náruče, čehož využil dotírající Václav Pilař a snížil.

Radost domácích ovšem netrvala dlouho. Přihrávku za obranu z kopačky Ladislava Krejčího mladšího si našel střídající Jan Kuchta a překrásným obloučkem přeloboval Pavola Bajzu. O chvíli později byl opět při chuti kapitán Sparty, když znovu našel Kuchtu, jenže ten ve stoprocentní šanci místo zakončení zvolil kličku a selhal.

Tabulka FORTUNA:LIGY