Sparta – Liberec 2:1: Letenští zůstávají na Letné bez ztráty. Výhru proti Liberci řídil Olatunji gólem a asistencí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sparta zůstává na Letné bez ztráty. Výhru proti Liberci řídil Olatunji gólem a asistencí
Aktualizováno
Victor Olatunji vstřelil svému bývalému klubu vítězný gól
Victor Olatunji vstřelil svému bývalému klubu vítězný gólProfimedia
Fotbalisté Sparty ani na jedenáctý pokus doma na Letné neztratili body. V 21. kole FORTUNA:LIGY porazili Liberec 2:1. O góly se postarali Lukáš Haraslín a Victor Olatunji. Za hosty už jen korigoval skóre Filip Horský.

Sparta – Liberec 2:1

Sparťané se vraceli zpět do ligy po bláznivém utkání v Istanbulu, kde podlehli Galatasarayi 2:3. Na oddych navíc příliš mnoho času neměli, neboť se museli připravit na Liberec, jenž zahájil jarní fázi sezony vítězstvím nad Sigmou

Hrdinou úvodní půle byl bezesporu hostující brankář vychovaný sparťanskou akademií Hugo Jan Bačkovský. Ten se k velkému výkonu nadechl ve 23. minutě v souboji s Lukášem Sadílkem, k němuž v nitru vápna propadl míč zahrávaný od rohového praporku.

Zápasové statistiky
Zápasové statistikyOpta by Stats Perform

Ještě lepší zákrok předvedl chvíli nato proti obstřelu Jakuba Peška. Bez práce nebyl ani Peter Vindahl, který hlavou obětavě vyrazil střelu Ľubomíra Tupty, jenž dotáhl únik po chybě Filipa Panáka až příliš blízko dánskému gólmanovi. Bačkovského odpočinek ale netrval dlouho. Ve 40. minutě ho svým typickým způsobem prověřil navrátilec do základní sestavy Lukáš Haraslín, nicméně výsledkem byl pouze nejlepší zákrok úvodního dějství. 

S uplynutím poločasové přestávky Bačkovského kouzlo pominulo. Okamžitě po změně stran rozvlnil síť i s přispěním teče obránce Haraslín a ve 49. minutě zvyšoval vedení Olatunji. Vytáhlý Nigerijec se vynořil z dýmu způsobeného pyrotechnikou, předčil v souboji Matěje Chaluše a zblízka překonal brankáře.

Statistiky Victora Olatunjiho proti Liberci
Statistiky Victora Olatunjiho proti LiberciOpta by Stats Perform

Velmi blízko ke třetímu gólu byl střídající Matěj Ryneš, jeho obávaná levačka ale po Haraslínově přihrávce rozezvučela jen břevno.

Hostům vlila naději do žil situace ze 68. minuty, kdy dvojice hráčů přelstila ofsajdovou past a do prázdné brány zakončoval host ze Slavie Filip Horský. Fotbalisté v rudých dresech pak očividně znervózněli, skóre se však navzdory herní převaze Slovanu znovu neměnilo.

Tabulka F:L