Alba po 11 letech opouští Barcelonu, zkušený obránce předčasně ukončil smlouvu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Alba po 11 letech opouští Barcelonu, zkušený obránce předčasně ukončil smlouvu
Jordi Alba se po 11 letech loučí s Barcelonou.
Jordi Alba se po 11 letech loučí s Barcelonou.Profimedia
Jordi Alba (34) si bude hledat nového zaměstnavatele. Zkušený španělský obránce měl v Barceloně smlouvu ještě na rok, přestával ale hrát důležitou roli a i proto se nakonec dohodl na dřívějším odchodu. O jeho předčasném konci informoval ve středu dopoledne španělský tisk, odpoledne vše potvrdil samotný klub.

Alba přišel do Barcelony před 11 lety z Valencie a během uplynulého roku se na jeho místo v základní sestavě začal prosazovat Alejandro Baldé. Mladík brzy podepíše nový kontrakt a na Albu by zbyla role náhradníka.

"FC Barcelona se s Jordim Albou dohodla na o rok dřívějším ukončení smlouvy, která byla původně platná do konce sezony 2023/2024," oznámil španělský mistr v oficiálním prohlášení.

"Klub by Albovi chtěl veřejně poděkovat za jeho profesionalitu, přístup a oddanost, stejně jako za jeho přátelské vztahy se všemi členy naší rodiny. Hodně štěstí do budoucnosti, Barcelona bude navždy tvým domovem, Jordi."

Alba za Barcelonu odehrál 458 zápasů a na konto si připsal 27 branek, na dalších 99 gólech se podílel přesnou finální přihrávkou. Se spoluhráči vybojoval celkem 19 trofejí.