Zamíří barcelonský klenot Fati do Premier League? Zájem má Wolverhampton

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Výměna klenotů na trase Barcelona - Wolves. Zrodí se přestupová senzace?

Zamíří mladý Španěl na Britské ostrovy?
Zamíří mladý Španěl na Britské ostrovy?Profimedia
Fotbalovým světem se šíří zajímavá zpráva – Wolverhampton je údajně blízko získání barcelonského klenotu Ansu Fatiho (20). Tým z Premier League by za něj však musel kromě finanční částky nabídnout také svého kapitána a tvůrce hry, tedy Rúbena Nevese (26).

Ansu Fati se v roce 2019 stal ve věku 16 let a 298 dní druhým nejmladším hráčem katalánského klubu a po odchodu Lionela Messiho do PSG zdědil jeho ikonický dres s číslem 10. Po zranění kolena však strávil devět měsíců na vedlejší koleji a od té doby ho trápí různé problémy.

Španělský reprezentant se snažil vybojovat místo v základní sestavě Barcleony, ale z jeho 31 vystoupení bylo pouze 11 od začátku zápasu. Aktuální lídr La Ligy je připraven mladíka v letním přestupovém období nechat odejít a nabídka od Wolves mu hraje do karet. Klub z Midlands je připraven zaplatit 30 milionů eur a do transakce zahrnout i kapitána Rúbena Nevese, což je nabídka, které si Blaugranas velmi cení.

Fatiho zastupuje známý agent Jorge Mendes, který se výrazně angažuje v přestupových záležitostech Wolverhamptonu, kde má řadu klientů. Mendes doufal, že Fatiho přivede do některého z klubů první šestky, jako je Manchester United, Liverpool, Newcastle nebo Arsenal, k žádnému jednání ale nedošlo.

Wolverhampton jako přestupní stanice

Místo toho se nyní Portugalec snaží mladého Španěla a jeho okolí přesvědčit, že přestup na Molineux Stadium by byl výhodný. Ideálním scénářem je, aby tam přišel na dvě sezony, pravidelně hrál a díky tomu si vysloužil smlouvu na hostování v některém z velkoklubů Premier League.

Samotný Fati by však raději zůstal v Barceloně. V příštích týdnech by měl o své situaci jednat s Xavim a klub, kterému chybí už jen jedna výhra k zisku ligového titulu, by ji rád vyřešil.

Fati zažil už i lepší sezony.
Fati zažil už i lepší sezony.Livesport