Netopýři z Valencie vylétli z předposlední příčky. Barcelona si poradila s Atlétikem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Netopýři z Valencie vylétli z předposlední příčky. Barcelona si poradila s Atlétikem

Aktualizováno
Valencia na hřišti Elche přerušila čtyřzápasové čekání na výhru.
Valencia na hřišti Elche přerušila čtyřzápasové čekání na výhru.AFP
Valencia učinila důležitý krok k tomu, aby po 36 letech nespadla z nejvyšší soutěže. V jejím 30. kole vyhrála na hřišti beznadějně posledního Elche 2:0, v tabulce se posunula na osmnácté místo a od zóny klidu ji dělí už jen skóre. Program nedělních zápasů La Ligy proti sobě svedl i týmy z opačného pólu tabulky: Barcelona po výhře 1:0 nad Atlétikem znovu zvýšila náskok v čele tabulky na 11 bodů před Realem.

Elche –⁠ Valencia 0:2

Valencia přerušila čtyřzápasové čekání na výhru v ideální čas. O teprve druhém venkovním vítězství Netopýrů v sezoně rozhodl už v 19. minutě Samuel Lino, ještě do přestávky navíc jejich vedení narostlo díky vlastnímu gólu soupeře. Prohra Los Franjiverdes s konkurentem v boji o záchranu tak nejspíš nadobro rozcupovala jejich sny o setrvání mezi elitou. Na bezpečné příčky totiž ztrácí propastných 17 bodů, ve hře jich je přitom už jen o sedm více.

Statistiky zápasu Elche –⁠ Valencia
Statistiky zápasu Elche –⁠ ValenciaOpta by Stats Perform

Barcelona –⁠ Atlético 1:0

O zápis tří bodů se zasloužil v závěru první půle jedinou přesnou trefou utkání Ferrán Torres. Přibližně čtvrt hodiny před koncem utkání mohl vedení pojistit Robert Lewandowski, jenže než aby v situaci dvou unikajících hráčů na brankáře přihrával spoluhráči, nepochopitelně zakončoval z velké dálky mimo. Hektický závěr pak přinesl množství faulů ohodnocených žlutou kartou, jichž bylo v zápase uděleno celkem 12. K vyrovnání ale nedošlo a Atlético tak poprvé od začátku ledna v lize prohrálo. Tehdy padlo rovněž s Katalánci.

Statistiky zápasu Barcelona –⁠ Atlético
Statistiky zápasu Barcelona –⁠ AtléticoOpta by Stats Perform

Mallorca –⁠ Getafe 3:1

Hráči Mallorky prokázali bojovného ducha, když před vlastními fanoušky zvrátili nepříznivě se vyvíjející duel. Do vedení šli hosté ve 23. minutě, kdy se i díky šťastné teči prosadil Borja Mayoral. Ve druhé půli ovšem Piráti zabrali a dvěma slepenými góly převrátili misky vah na svou stranu. Rozhodující závaží položil přesnou hlavičkou po rohovém kopu kapitán Antonio Raíllo, jenž zajistil hráčům z populárního turistického ostrova druhou výhru v řadě.

Statistiky zápasu Mallorca –⁠ Getafe
Statistiky zápasu Mallorca –⁠ GetafeOpta by Stats Perform

Sevilla –⁠ Villarreal 2:1

Tabulka La Ligy
Tabulka La LigyLivesport