Castellanos znovu úřadoval, tentokrát rozhodl proti Mallorce. Sevilla přehrála Espanyol

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Castellanos znovu úřadoval, tentokrát rozhodl proti Mallorce. Sevilla přehrála Espanyol

Taty Castellanos rozhodl utkání.
Taty Castellanos rozhodl utkání.Profimedia
Hráči Girony prodloužili ve 33. kole La Ligy vítěznou sérii, když na vlastním hřišti zdolali Mallorku 2:1. O výhře rozhodl střelec Taty Castellanos (24) v 84. minutě. O přežití bojující Espanyol nestačil na domácí Sevillu, které podlehl 2:3. Vítězný zásah padl pouhé dvě minuty před koncem základní hrací doby.

Girona – Mallorca 2:1

Po opatrné úvodní půlhodině si převahu vytvořili domácí, kteří svůj tlak přetavili v úvodní trefu, o niž se postaral premiérový střelec v letošním ročníku Bernardo Espinosa. Hosté sice dokázali díky proměněné penaltě Vedata Muriqiho v 80. minutě srovnat, poté si ovšem vzal hlavní slovo Taty Castellanos, jenž o čtyři minuty později rozhodl svým sedmým gólem v posledních čtyřech kláních o výhře Blanquivermells a znovu posílil jejich naděje na pohárové příčky.

Takhle se na hřišti pohyboval střelec úvodní branky.
Takhle se na hřišti pohyboval střelec úvodní branky.Opta by Stats Perform

Sevilla – Espanyol 3:2

Hosté sice měli utkání skvěle rozjeté, když po první půli i zásluhou nádherné trefy Javiho Puada vedli. Po změně stran ovšem převzali otěže zápasu Rojiblancos, v 69. minutě nejprve srovnal z proměněné penalty Lucas Ocampos, v závěru utkání pak poslal hosty do kolen Pape Gueye. Andulky tak zůstaly na předposlední příčce s tříbodovou ztrátou na záchranu.

Bryan Gil byl prvním střelcem utkání.
Bryan Gil byl prvním střelcem utkání.AFP

Bilbao – Betis 0:1

O výsledku utkání rozhodla již 6. minuta, kdy se do vzduchu krásně zavěsil bývalý kanonýr Realu Sociedad Willian José a připsal si překvapivě teprve druhou ligovou trefu v sezoně. El Glorioso si tak upevnili umístění zaručující účast v pohárové Evropě, naopak Baskové získali z posledních tří klání jediný bod a propadli se na osmé místo tabulky za Gironu, která třikrát v řadě zvítězila.

Vallecano – Valladolid 2:1

Úvodní branku vstřelil tvrdou hlavičkou ve 48. minutě Raúl de Tomás, pro nějž to byla překvapivě první trefa v dresu madridského klubu. Přitom za Espaňol se v předchozích dvou sezonách prosadil hned 40krát. Vítěznou branku zaznamenal ovšem až v 80. minutě Sergio Camello. Hosté se tak po třetí porážce v řadě hlasitě přihlásili do boje o záchranu, jelikož na sestupové pozice už mají náskok pouze jediného bodu.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport