Neuvěřitelný Castellanos rozdrtil slavný Real Madrid čtyřmi góly, Girona vyhrála 4:2

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Neuvěřitelný Castellanos rozdrtil slavný Real Madrid čtyřmi góly, Girona vyhrála 4:2

Taty Castellanos slaví jeden ze svých zásahů do sítě Realu Madrid.
Taty Castellanos slaví jeden ze svých zásahů do sítě Realu Madrid.AFP
Fotbalisté Girony dokázali v klání 31. kola La Ligy zaskočit Real Madrid, který porazili 4:2. Zápas snů odehrál argentinský útočník Taty Castellanos (24), jenž vsítil všechny branky svého týmu.

Cádiz – Osasuna 0:1

Piráti vstoupili do zápasu velmi aktivně a záhy se málem ujali vedení. Už v páté minutě se propadl centr ze strany až k Rubénu Sobrinovi, jehož tvrdou ránu zlikvidoval skvělým výběhem Aitor Fernández. Domácí byli i nadále aktivnějším celkem, jejich pohledné útočné výpady však obrana soupeře dokázala odvracet.

Krevní tlak zvedl Zrzkům i Roger Martí se svým projektilem, který těsně minul levou tyč. Po dobré pasáži žlutých se hra překlápěla ze strany na stranu, u obou celků ale pokulhávala efektivita v zakončení.

Se změnou stran se dostavila i zvýšená aktivita ze strany hostů, a defenziva Cádizu tak měla najednou daleko více práce. Vyznamenal se zejména Jeremías Ledesma, který na brankové čáře vytáhl hlavičku Pabla Ibáňeze. Gólman se po klíčovém zákroku musel nechat ošetřit, nebyl však jediný, neboť lékařskou péči si následně vyžadovalo více hráčů, a hra se tak kouskovala.

Oddych při zdravotnických zásazích Osasuně zřejmě prospěl. Záhy ji totiž poslal do vedení Rubén García krásnou střelou zpoza vápna. Zdálo se, že Los Rojillos už zápas dohrají, jenže v závěru si Abde Ezzalzouli vykoledoval nesmyslně červenou kartu a jeho tým dohrával v oslabení. Nežádoucí dramatickou koncovku ale hosté přežili a vedení nakonec uhájili.

Girona – Real Madrid 4:2

Domácí příznivci se nestihli ani pořádně usadit a jejich oblíbenci téměř prohrávali. Na centrovaný míč Luky Modriče si naběhl Rodrygo, jeho chytrý pokus patičkou byl však sražen na rohový kop. Na opačné straně došlo k prolomení bezbrankového stavu ve 12. minutě po kvalitní týmové akci domácích. Defenziva Realu nepohlídala v pokutovém území Castellanose, jenž po centru z levé strany nasměroval míč hlavou za záda Andrije Lunina.

O několik málo minut poté se Castellanos díky chybě obranného bloku Bílého baletu dostal do situace jeden na jednoho. Zachoval se chladnokrevně, když zakončil mezi nohy Lunina, a zdvojnásobil tak náskok Girony. Ve 34. minutě snížil Vinícius Júnior, který byl ponechán osamocen na zadní tyči po centru Marca Asensia.

Všechny góly dal Realu Castellanos
Všechny góly dal Realu CastellanosOpta by Stats Perform / @GironaFC

Svěřenci Carla Ancelottiho o poločasové přestávce chystali plán na otočení nepříznivého výsledku a hlavou nejspíše zůstali právě v kabinách. Necelou minutu po návratu hráčů na hrací plochu se opět prosadil Castellanos. Po skvělé práci na pravé straně Yana Couta se míč opět dostal až k argentinskému útočníkovi a ten korunoval svůj životní zápas přesným zakončením z úrovně pokutového puntíku.

Pár minut po uplynutí hodiny hry se už absurdním čtvrtým zásahem prezentovala bíločervená devítka. Útočník hostující z New York City se dostal jako první k tečovanému centru a precizní hlavičkou rozvlnit síť branky ukrajinského gólmana. Hosté se nakonec i přes absenci Karima Benzemy dočkali aspoň symbolické úpravy finálního výsledku. Po individuální akci přihrál Vinícius Júnior před odkrytou branku Lucasovi Vázquezovi a odtud se španělský útočník nemohl mýlit.

Betis – Real Sociedad 0:0

Pozdní start utkání v úvodu jednoznačně více seděl hostujícímu Sociedadu, který se ale marně snažil vytvořit si velkou příležitost ke skórování. Betis byl totiž zatažený na své polovině bez jakéhokoliv náznaku ofenzivního snažení a dobře pokrýval možné nebezpečí ze strany Basků. Ve 27. minutě ovšem sám zahrozil, když se odhodlal k ráně zpoza pravého rohu vápna Aitor Ruibal, jenž pořádně protáhl Álexe Remira. Chvíli před odchodem do kabin byl ještě blízko otevření skóre Sergio Canales, přízemní centr ale usměrnil pouze do boční sítě.

Ve druhé půli jako první výrazněji zahrozili hosté, v pokutovém území si naskakoval na vysoký míč Robin Le Normand, jenž jej poslal jen těsně vedle pravé tyče. V 65. minutě se zase na druhé straně k zakončení ve vápně nachomýtl Ayoze Pérez, bránu však o kus přestřelil. Hra se ve druhé půli poměrně dost kouskovala, hráči se dopouštěli spousty faulů, které ubíraly atraktivnosti duelu. Aktivně se přesto nadále prezentoval Pérez, jenž nabídl příležitost ke skórování Canalesovi, ten ale také vypálil nad břevno. Více už toho oba týmy v ofenzivě nepředvedly, a fanoušci tak odcházeli z ochozů bez zážitku ze vstřelené branky.

Tabulka La Ligy