Čekání Alavése na tři body uťal Sedlar. Real Madrid přenechal první místo Gironě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Čekání Alavése na tři body uťal Sedlar. Real Madrid přenechal první místo Gironě
Aktualizováno
Alavés vyhrál v La Lize poprvé od 2. září.
Alavés vyhrál v La Lize poprvé od 2. září.AFP
Nováček La Ligy Alavés byl sedm kol bez vítězství, černou sérii však ukončil ve 12. kole domácí výhrou nad poslední Almeríí 1:0. Ta zůstává jediný klubem španělské nejvyšší soutěže bez vítězství a ani nový trenér Gaizka Garitano zatím tým neprobudil, od svého příchodu má na kontě jen tři porážky. Real Madrid vyšel poprvé v sezoně střelecky naprázdno, s Vallecanem hrál 0:0 a propásl šanci předstihnout v čele tabulky Gironu.

Alavés – Almería 1:0

Domácí v průběhu první půle stupňovali tlak a v nastaveném čase měli ideální možnost skórovat, když Ianis Hagi kopal penaltu. Syn nejlepšího rumunského fotbalisty 20. století Gheorgheho Hagiho však přestřelil. Po změně stran se již do hry dostali také Rojiblancos, nakonec se ovšem přece jen prosadili modrobílí zásluhou Aleksandara Sedlara. Srbský obránce se radoval z první ligové trefy na Pyrenejském poloostrově, na němž působí už od roku 2019.

Valencia – Granada 1:0

Netopýry nasměroval ke třem bodům v nastaveném čase první půle z pokutového kopu Pepelu, pro něhož se zároveň jednalo o druhý zásah v letošním ročníku. Bývalý záložník městského konkurenta Levante, kde za dvouleté působení v A-týmu skóroval pouze jednou, neudělal radost hostům, kteří mimo svůj stadion po návratu do ligy zatím získali jediný bod.

Villarreal – Athletic Bilbao 2:3

Po dlouhou dobu jednoznačné utkání rozhodl atraktivní první poločas, ve kterém se prosadili oba bratři Williamsové, pro mladšího Nica Williamse šlo navíc o první gól v sezoně. Jednu z branek si připsal i Iňigo Ruiz de Galarreta, který dokonce vsítil premiérovou trefu v dresu Los Leones. Baskové tak odčinili předchozí ztráty, domácí naopak po dvou soutěžních triumfech ztratili i přesto, že se v závěrečných minutách duelu dokázali ještě dvakrát střelecky prosadit.

Real Madrid – Vallecano 0:0

Real se doma nečekaně trápil a výsledkem byla upachtěná bezgólová plichta. Celek z dělnické čtvrti Vallecas přicestoval na stadion o poznání slavnějšího městského rivala s cílem neinkasovat, což se mu i díky obětavosti a troše štěstí nakonec podařilo. Domácí se tak v tabulce nedostali před přízrak sezony z Girony a poprvé v ročníku před vlastním publikem zaváhali.

 

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport