Střelci Atlétika usnuli pod palmami. Nebojácnost vynesla Las Palmas nečekaný triumf

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Střelci Atlétika usnuli pod palmami. Nebojácnost vynesla Las Palmas nečekaný triumf

Hráči Las Palmas překvapivě porazili Atlético 2:1.
Hráči Las Palmas překvapivě porazili Atlético 2:1.Profimedia
Atlético Madrid ve 12. kole LaLigy překvapivě zaváhalo na hřišti Las Palmas, kde padlo 1:2. Velmi sympatický výkon outsidera z ostrova Gran Canaria dostal gólovou třešničku v 51. minutě zásluhou Kiriana Rodrígueze. Nováček soutěže dokonce přidal zásluhou Benita Ramíreze v 75. minutě druhý zásah, jenž se stal nakonec rozhodujícím. Ofenziva hostů se totiž zmohla pouze na kontaktní trefu a poprvé od půlky září v ligovém duelu zaznamenala méně než dva góly. Žlutomodří se tak ziskem tří bodů dostali kousek od příček znamenajících evropské poháry.

Las Palmas –⁠ Atlético Madrid 2:1

Publikum muselo být s úvodem zápasu více než spokojené. Nováček soutěže nebojácně nastoupil na svěřence Diega Simeoneho a podařilo se mu Los Colchoneros rozhodit z tempa. Klub z Kanárských ostrovů úspěšně diktoval hru ještě ve 23. minutě, nepřesnost v jeho ofenzivní fázi ovšem po bleskovém kontru Atlétika umožnila individuální únik Rodrigu Riquelmemu a jen zásluhou famózního zákroku Álvara Vallese se stav neměnil.

Domácí měli velmi zajímavou příležitost ve 38. minutě, kdy se Javi Muňoz dostal k hlavičce přímo před brankou a k prvnímu zásahu utkání nechybělo mnoho. Fantastický výkon La Unión Deportiva byl v 51. minutě korunován gólem. Rodríguez využil perfektně načasovaný pas Alberta Moleira a přízemní ranou k levé tyči rozjásal drtivou většinu fanoušků na tribunách.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform.

Čtvrt hodiny před koncem základní hrací doby se navíc Ramírez dostal k míči vybojovaném Muňozem a prudkou ranou na přední tyč zvýšil náskok svého týmu. Riquelme, kterého si gólman Valles dobře pamatoval již z prvního poločasu, stál u zrodu jediné branky, kterou Španěl inkasoval. V 83. minutě našel centrovaným míčem Álvara Moratu a ten střelou z voleje nezaváhal. Hvězdný střelec se mohl prosadit také v nastaveném čase, po jeho razantní dorážce ale zvonilo pouze břevno.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport