Další komplikace pro Real Madrid. Alaba se zranil, problémy má i Rüdiger

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Další komplikace pro Real Madrid. Alaba se zranil, problémy má i Rüdiger

David Alaba pravděpodobně přijde o několik následujících zápasů.
David Alaba pravděpodobně přijde o několik následujících zápasů.AFP
Real Madrid ve středu před domácím publikem porazil Las Palmas (2:0), ale fanoušci stále čekají na zprávy týkající se jeho středních obránců. David Alaba (31) opustil hřiště v prvním poločase kvůli zranění a o moc lépe na tom nebyl Antonio Rüdiger (30), který po závěrečném hvizdu odkulhal do šatny.

Očekávalo se, že Real Madrid se po prohře s Atlétikem doma proti Las Palmas uklidní a předvede dobrý výkon. Hráči "Bílého baletu" sice zvítězili, ale navzdory výsledku 2:0 to rozhodně nebyla fotbalová podívaná. "Los Blancos" sice v tabulce přeskočili Barcelonu, která remizovala s Mallorkou, ale za objevem sezony Gironou zaostávají. Právě aktuální lídr soutěže bude příštím soupeřem Realu.

Před střetnutím s Las Palmas zavládla mezi fanoušky radost, protože Vinícius byl konečně připraven nastoupit, uzdravil se i Carvajal a dokonce se objevila šance, že si svůj debut odbude Arda Güler. Na posledním tréninku před zápasem s outsiderem si však mladý Turek přivodil další zranění, které ho vyřadí ze hry zhruba na měsíc.

Pouze tři stopeři

Thibaut Courtois a Éder Militao, defenzivní pilíře slavného týmu, jsou mimo hru od začátku sezony. Belgičana nahradil Kepa Arizzabalaga, přičemž šéfové klubu se rozhodli nepřivést dalšího stopera. V týmu tak na tomto postu zůstávají pouze David Alaba, Antonio Rüdiger a Nacho.

Prvně jmenovaný utrpěl v zápase s Las Palmas zranění a v pátek se podrobí vyšetření magnetickou rezonancí. První informace hovořily o tom, že bude mimo hru zhruba měsíc. Je tedy nepravděpodobné, že bude moci nastoupit proti Gironě nebo dokonce proti Neapoli a Osasuně.

Zdravotní problémy má také Rüdiger, ale o těch zatím nemáme příliš informací. Ve španělských médiích se objevila tvrzení, že se nejedná o vážné zranění a střední obránce by měl nastoupit v sobotním utkání proti lídrovi La Ligy.

Kdo k Nachovi?

Pokud se však situace vyvine opačným směrem, Carlo Ancelotti bude muset přemýšlet, jak sestavit obrannou řadu, protože mu na pozici středního obránce zůstane pouze Nacho. V takovém případě by nejpravděpodobnějším řešením bylo přesunout Ferlanda Mendyho k Nachovi a na levé straně obrany by hrál Fran García. Menší šancí je, že italský trenér povolá někoho z Castilly.

Brahim Díaz, který toužil po místě v prvním týmu Realu Madrid, má zraněné rameno. Jeho potíže ho však o účast ve střetnutí s Gironou nepřipraví. Španělský reprezentant bude trenérovi k dispozici.

Real čeká o víkendu bitva o první místo s Gironou.
Real čeká o víkendu bitva o první místo s Gironou.Livesport