Espaňol po bezmála dvou měsících bodoval, Cádiz podržel gólman Ledesma

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Espaňol po bezmála dvou měsících bodoval, Cádiz podržel gólman Ledesma

V zápase Espaňolu s Cádizem gól nepadl.
V zápase Espaňolu s Cádizem gól nepadl.AFP
Trápící se Espaňol remizoval ve 30. kole La Ligy s Cádizem 0:0 a po šesti porážkách v řadě dosáhl alespoň na bod. Mohlo jich být i více, jenže všichni zakončovatelé katalánského celku v čele s největší hvězdou Joselem si vylámali zuby na skvělých zákrocích Jeremíase Ledesmy, jemuž dvakrát pomohla branková konstrukce. Domácí zůstali i přes prolomení nelichotivé série na 18. příčce a jejich vyhlídky na záchranu jsou i nadále velmi slabé.

Espaňol – Cádiz 0:0

Vyrovnaný začátek duelu příliš vzruchu před ani jednou z branek nepřinesl. Úvodní střelou utkání zakončil první desetiminutovku Rubén Alcaraz, zpoza šestnáctky ovšem technickým pokusem minul. Na další příležitost si diváci museli počkat až do 27. minuty a opět to byli hosté, kteří mohli otevřít skóre.

Odražený míč se na hranici penalty dostal až ke kopačkám Sergiho Guardioly, zimní posila z Valladolidu však na dlouhou nohu těsně netrefila prostor mezi třemi tyčemi. Do druhé půle vstoupili lépe hráči Espaňolu a v 58. minutě se téměř radovali z vedení.

Statistiky zápasu Espaňol –⁠ Cádiz
Statistiky zápasu Espaňol –⁠ CádizOpta by Stats Perform

Nejlepší střelec Katalánců Joselu si naskočil na centr, ale orazítkoval pouze tyč. Tentýž fotbalista o pár minut později sice síť za zády Ledesmy rozvlnil, avšak kvůli ofsajdu nemohl být gól uznán. V další příležitosti celku z Barcelony se ocitl Martin Braithwaite, opět však přízemní střelou ztroskotal na rukavicích argentinského brankáře v dresu Pirátů.

Joselu do tohoto duelu neobul střelecké kopačky a v další šanci trefil zblízka břevno. V nastavení pak ještě dvanáctibrankový střelec znovu ztroskotal na Ledesmovi, a tak se záchranou zaneprázdněné celky rozešly bez gólů.

Tabulka La Ligy
Tabulka La LigyLivesport