Real napravil předchozí prohru a z Cádizu veze všechny body, Bilbao ovládlo derby

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Real napravil předchozí prohru a z Cádizu veze všechny body, Bilbao ovládlo derby

Aktualizováno
Real potřeboval k vítězství dvě branky.
Real potřeboval k vítězství dvě branky.AFP
Fotbalisté Realu Madrid napravili prohru s Villarrealem, ve 29. kole La Ligy zvítězili na hřišti Cádizu 2:0 po gólech Nacha Fernándeze (33) a Marca Asensia (27).

Villarreal –⁠ Valladolid 1:2

Valladolidu se podařilo skórovat hned ve druhé minutě. Do vápna se po rychlé narážečce prodrala zimní posila hostů Amallah, který špičkou kopačky postrčil balon do protipohybu Pepeho Reiny. V 15. minutě přišlo vyrovnání. Střeleckou formu potvrdil Chukwueze, když mu před prázdnou bránu naservíroval přihrávku José Luis Morales. Gól byl ale nakonec pro těsný ofsajd zkušeného kanonýra odvolán.

Pro domácí tak bylo ve 34. minutě ještě hůř. Maročan Amallah tentokrát ještě na vlastní polovině vyslal po křídle krajana El Yamiqa a ten předvedl z pozice stopera neuvěřitelné sólo, které navíc zkušeně zakončil. Pro 31letého obránce šlo přitom o první ligový gól v sezoně a teprve sedmý v kariéře.

Villarreal doplatil na špatný první poločas.
Villarreal doplatil na špatný první poločas.Opta by Stats Perfrom

Po změně stran se Žlutá ponorka drala za snížením. Gól měl na kopačkách jak Chukwueze, tak střídající Alberto Moreno. Ani jeden ale netrefil bránu. V 69. minutě mířil Chukwueze o poznání přesněji poté, co si navedl balon do středu a vypálil na vzdálenější tyč. K nelibosti domácích fanoušků ale mladý Nigerijec brankovou konstrukci jen orazítkoval.

Chvíli nato už se však mohli radovat z branky. Étienne Capoue si nelámal hlavu s poléhavajícím protihráčem ve vápně a místo toho překvapil gólmana hostů jedovatou střelou, která skončila v síti. V závěru tak Villarreal svého soupeře vytrvale obléhal, vyrovnávajícího gólu se ale nakonec nedočkal.

Bilbao –⁠ Real Sociedad 2:0

La Liga si pro diváky připravila také baskické derby, v němž tentokrát Bilbao překonalo Real Sociedad 2:0. Hrdina Rojiblancos Williams rozhodl zásahem již v úvodním dějství duelu, kdy si jej absolutně nepohlídala obrana světlemodrých. Po změně stran přidal ghanský útočník i svou čtvrtou branku v posledních třech duelech. Los Leones si tedy připsali klíčovou výhru s ohledem na aktuální situaci v ligové tabulce, jelikož pořád doufají v umístění zaručující evropské soutěže pro další sezonu.

Betis –⁠ Espaňol 3:1

Trápící se Espaňol padl již v šestém utkání v řadě, když tentokrát prohrál na půdě Betisu 1:3. Klub z Andalusie nakročil k zisku všech bodů již v úvodním dějství, v němž se gólem a asistencí blýskl Ayoze Pérez. Šikovný křídelník, který Pyrenejský poloostrov opustil v roce 2014 a strávil téměř dekádu v Anglii, přitom v dosavadním průběhu sezony neměl přímý podíl ligové brance.

Momentum utkání.
Momentum utkání.Opta by Stats Perform

Cádiz –⁠ Real Madrid 0:2

Útočné snahy favorita sice dlouho končily na výborně chytajícím Davidu Gilovi, to se však změnilo v 72. minutě, kdy se pro něj netypickým způsobem prosadil střelou z dálky Nacho Fernández. Chvíli nato skóroval i Marco Asensio, a Los Blancos si tak udrželi náskok na druhé příčce tabulky, na kterou začalo dotírat konkurenční Atlético. 

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport