Ancelotti kritizuje nabitý kalendář: Všichni myslí na sebe a na hráče neberou ohled

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ancelotti kritizuje nabitý kalendář: Všichni myslí na sebe a na hráče neberou ohled

Ancelotti si stěžoval na nabitý fotbalový kalendář a trval na tom, že se musí něco změnit, aby se ochránili hráči
Ancelotti si stěžoval na nabitý fotbalový kalendář a trval na tom, že se musí něco změnit, aby se ochránili hráčiAFP
Carlo Ancelotti (63) si postěžoval na nabitý zápasový program a apeloval, že je třeba něco změnit, aby byli hráči chráněni. "Tak zhuštěný kalendář objektivně nedává smysl," ulevil si trenér Realu Madrid na páteční tiskové konferenci.

Real v úterý vyhrál v Londýně nad Chelsea 2:0 a postoupil do semifinále Ligy mistrů. V jeho prvním zápase se úterý 9. května utká s Manchesterem City jen tři dny po sobotním finále Copa del Rey, v němž vyzve Osasunu.

"Kalendář je příliš nabitý, je v něm moc zápasů. La Liga myslí na sebe, (španělská fotbalová) federace myslí na sebe, UEFA myslí na sebe, FIFA myslí na sebe a na hráče neberou ohled," rozohnil se.

"Pro fotbal to není dobrá cesta, něco se musí změnit, zápasů je opravdu příliš," dodal, aby jedním dechem oznámil, že nemá v úmyslu rotovat sestavu. "Myslím, že použiju stejně hráče. Co se musí změnit, je rutina, kterou máme po zápasech."

Ancelotti udílí pokyny Karimu Benzemovi ve čtvrtfinále Ligy mistrů mezi na Stamford Bridge.
Ancelotti udílí pokyny Karimu Benzemovi ve čtvrtfinále Ligy mistrů mezi na Stamford Bridge.AFP

Tuto sobotu hostí madridský celek v La Lize Celtu Vigo a bude usilovat o stažení náskoku vedoucí Barcelony, která v neděli přivítá Atlético, na osm bodů.

Ancelotti potvrdil, že útočník Karim Benzema je fit a může hrát, přestože na Stamford Bridge utrpěl lehčí zranění.

Když byl francouzský útočník střídán, nezdálo se, že hřiště opouští rád. Ancelotti prozradil, že mu vysvětlil, že někdy je odpočinek nejdůležitější.

"Nemá smysl, aby hrál, když je rozhodnuto a on má zdravotní problém. Proto jsem ho stáhl. Pak jsem s ním o tom mluvil on to naprosto pochopil," prohlásil kouč.