Marocký navrátilec En Nesyri zlomil v Madridu pětizápasové sevillské strádání

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Marocký navrátilec En Nesyri zlomil v Madridu pětizápasové sevillské strádání

Youssef En Nesyri dal oba góly Sevilly.
Youssef En Nesyri dal oba góly Sevilly.Profimedia
Vallecano podlehlo v dohrávce 23. kola LaLigy Seville 1:2 a znovu ztratilo body před vlastními fanoušky. Dvěma přesnými zásahy z první půle se o to postaral marocký útočník Youssef En Nesyri, jenž se v sestavě Rojiblancos objevil z důvodu reprezentačních povinností po více než šesti týdnech. Za Rayo dokázal gólově odpovědět pouze výborně hrající Isi Palazón a hostující celek tak ve španělské nejvyšší soutěži zvítězil poprvé po pěti duelech.

Vallecano – Sevilla 1:2

Po opatrném úvodu se hned z první větší šance prosadila Sevilla. Odražený míč od Aridaneho Hernándeze sebral za domácí defenzivou En Nesyri a zakončil k levé tyči. Odpověď Raya přišla ve 29. minutě. Alfonso Espino poslal centr do vápna na nabíhajícího Palazóna, jenž předskočil svého strážce a šťastným obloučkem přeloboval Orjana Nylanda. Holohlavý špílmachr zkoušel své štěstí záhy znovu, z osy hřiště se ale jeho rána mezi tři tyče těsně nevešla.

Aktivní Palazón těsně před pauzou zakončoval i přímý kop, který ovšem Nyland kryl a vzápětí založil rychlý brejk. Ten skončil až u zakončujícího En Nesyriho, který nachytal Stoleho Dimitrievskiho střelou na bližší tyči. Vallecano se po pauze hnalo za vyrovnáním. V 55. minutě se ve velké příležitosti ocitl Sergio Camello, hlavičkoval však těsně nad. Hned nato měl Španěl šanci na reparát, nahrávku Álvara Garcíi ale usměrnil jen do Nylanda.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Norský gólman se v 58. minutě znovu vyznamenal proti neúnavnému Palazónovi, jenž po kličkované skrze vápno trefil jen jeho nataženou paži. Sevilla mohla z ojedinělého útoku uklidnit své nervózní fanoušky pojišťujícím zásahem, Lucas Ocampos ale náběh za defenzivu zakončil jen trefou do tyče. Mrzet jej to však nemuselo, jelikož jeho kolegové v obraně zvládli další ofenzivní ataky Raya ustát.

Tabulka La Ligy