Celta Vigo si připsala veledůležitou výhru nad Osasunou, Villarreal hrál s Cádizem bez branek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Celta Vigo si připsala veledůležitou výhru nad Osasunou, Villarreal hrál s Cádizem bez branek

Celta Vigo si připsala důležité tři body.
Celta Vigo si připsala důležité tři body.AFP
Celta Vigo porazila ve 23. kole Osasunu 3:0 a vzdálila se sestupovým pozicím. V utkání se sice hosté většinu času bránili, v rozmezí několika povedených vteřin ale dvěma brankami rozhodli o svém úspěchu. Hrdiny Los Celestes se stali Jörgen Strand Larsen (23) a Luca de la Torre (25), kteří mezi 24. a 25. minutou zaznamenali gól a asistenci. To fotbalisté Villarrealu nenavázali na skvělý triumf nad Barcelonou, když doma pouze remizovali s Cádizem 0:0.

Osasuna – Celta Vigo 0:3

Už v šesté minutě se skrze vápno probíjel domácí Raúl García, jemuž těsně před zakončením vykopl míč dobíhající bek. Chvíli nato mohl potrestat chybu v hostující rozehrávce Ante Budimir, z výborného místa uvnitř pokutového území ale nechal pouze vyniknout k levé tyči letícího Vicenteho Guaitu.

Ve 24. minutě tak z první příležitosti Viga udeřil Larsen, jenž po nahrávce De la Torreho zakončil rychlý brejk prudkou ranou na zadní tyč. Uběhlo jen pár vteřin a kotel Celty znovu točil šálami nad hlavou. Larsen si tentokrát s De la Torrem prohodili role, když Nor z pozice nahrávače poslal na hranici malého vápna přesný pas k pohodlně skórujícímu reprezentantovi USA.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Přestože měli poté znovu míč na kopačkách především domácí, k další šanci se propracovali až po změně stran. Rána Pabla Ibáňeze však prosvištěla těsně nad břevnem. Zvyšující se tlak vykrystalizoval v další zakončení po odehrané hodině, hlavička Raúla Garcíi se ale znovu nevešla mezi tři tyče.

Nápor Osasuny sice neuvadal, hráči Celty jí však nedávali prostor pro další nebezpečné střely. Když tedy v závěru neusměrnil kousek před bránou balon pod břevno Budimir, bylo zřejmé, že v Pamploně body nezůstanou. Třetí gól hostů navíc v 90. minutě vstřelil po parádním pasu Jailsona do pokutového území Anastasios Douvikas.

Villarreal – Cádiz 0:0

První ohrožení branky přišlo už v páté minutě, kdy po dalekonosném přímém kopu hlavičkoval domácí Santi Comesaňa, jeho pokus ale zamířil do rukavic gólmana. Villarreal v úvodní čtvrthodině svého soupeře prakticky uzamknul na jeho polovině, avšak více slibných šancí si nevytvořil.

Na druhé straně hřiště chytající Filip Jörgensen byl poprvé v permanenci ve 21. minutě, kdy hlavičkoval hostující Chris Ramos, nakonec ale zamířil těsně nad branku. Ještě vyloženější šanci měl 27letý útočník krátce po půlhodině hry, když dostal přihrávku za obranu, střela slabší nohou mu však vůbec nevyšla, a první poločas tak přesný zásah nepřinesl.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Druhý poločas byl na gólové příležitosti ještě chudší než úvodní dějství. Vůbec první střelu po změně stran si připsal po hodině utkání Goncalo Guedes, avšak pálil nepřesně. Krátce nato se uvnitř vápna tlačil k zakončení Gerard Moreno, nakonec ho ale obral o balon bránící hráč.

V 74. minutě si narazil míč na hraně pokutového území Álex Baena, jeho střela ovšem opět nemířila mezi tři tyče. Závěrečnou šanci si připsal z přímého kopu Lucas Pires, na jehož ránu si počkal Jörgensen.

Betis – Getafe 1:1

Isco už ve třetí minutě obdržel přesný průnikový pas do vápna a rychlou kličkou oklamal gólmana. Dostal se však do příliš velkého úhlu, a tak ještě přihrával dobíhajícímu Nabilu Fekirovi. Ten ale ve stoprocentní šanci trefil clonícího obránce. Zahozenou příležitost domácích potrestal krátce nato Greenwood proměněnou penaltou, kterou sám vybojoval.

Bezradně působící Betis vysvobodil až po půlhodině zápasu videorozhodčí, když odhalil faul Juanmiho Latasy v šestnáctce hostů. Míč si na bílý puntík postavil Isco a střelou k levé tyči vyrovnal.

Hráčské hodnocení.
Hráčské hodnocení.Livesport

Po výměně stran se obraz hry prakticky nezměnil a diváci byli nadále svědky vyrovnané partie s velkým množstvím osobních soubojů. V 65. minutě se na krátký okamžik zdálo, že ofenzivní trápení Betisu prolomil přesně hlavičkující Germán Pezzella, pomezní sudí ale odhalil ofsajdové postavení argentinského stopera.

Vrátit náskok hostům z hlavního města se následně pokusil Omar Alderete, jenže jeho pohotová rána prosvištěla kousek od pravé tyče. Obránce Getafe byl v samotném závěru přesnému zásahu ještě blíže, Jihoameričanova pumelice se však jen otřela o brankovou konstrukci. Nepříliš povedené vystoupení Andalusanů poté podtrhlo zranění Isca.

Tabulka La Ligy