Přestřelka ve Valladolidu nepoznala vítěze. Rozjeté Atlético zatlačilo na Real

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Přestřelka ve Valladolidu nepoznala vítěze. Rozjeté Atlético zatlačilo na Real

Aktualizováno
Valladolid se s Mallorkou rozešel smírně 3:3.
Valladolid se s Mallorkou rozešel smírně 3:3.AFP
Atlético ve 28. kole La Ligy využilo zaváhání městského rivala Realu, jenž v sobotu doma nečekaně podlehl Villarreal, a po venkovním vítězství nad Rayem Vallecanem se mu na třetím místě přiblížilo na dva body. Na druhém konci tabulky zvládla důležitý záchranářský souboj Almería, která se po výhře 2:1 nad Valencií vyšvihla o tři příčky. V bitvě o setrvání mezi španělskou elitou uspěl i Cádiz, na hřišti Betisu triumfoval 2:0. Valladolid a Mallorka si body rozdělily za divokou remízu 3:3.

Valladolid – Mallorca 3:3

Strhující duel začal pozvolna, když jedinou branku první půle vstřelil ve 33. minutě famózním halfvolejem Kike Pérez. Po návratu ze šaten se však odehrálo drama bezmála hollywoodských rozměrů, v němž postupně oba celky převracely misky vah na svou stranu. V 86. minutě, už za stavu 2:2, potěšil vedoucím gólem bouřlivě fandící příznivce Albivioletas Monchu. Na opačné straně však v nastaveném čase po intervenci videa vyrovnal z penalty svou druhou trefou v zápase a 12. v sezoně Vedat Muriqi.

Betis – Cádiz 0:2

Cádiz se po vítězství na hřišti Betisu vzdálil sestupovým pozicím. Zelenobílí přišli o dobře rozehrané utkání z velké části i kvůli červené kartě, kterou v závěru první půle obdržel Sergio Canales. Hosté se v početní převaze ujali iniciativy a v 53. minutě vstřelili vítěznou branku, o kterou se z pokutového kopu postaral Rubén Alcaraz. Krátce poté, co Cádiz zvýšil, navíc utkání musel předčasně opustit také Aitor Ruibal. Vyhlídky klubu z Andalusie na účast v příštím ročníku milionářské soutěže tak ještě více potemněly.

Statistiky zápasu Betis – Cádiz
Statistiky zápasu Betis – CádizOpta by Stats Perform

Almería – Valencia 2:1

Almería si po čtyřech zápasech připsala tři body a na úkor svého nedělního soupeře se posunula na nesestupovou 16. pozici. Opatrné utkání se gólově otevřelo až ve druhém poločase, když krátce po jejím začátku otevřel skóre utkání Gonzalo Melero. Vítězný gól si však připsal jeho spoluhráč Srdjan Babič v 58. minutě, poněvadž hosté vzápětí zadělali snížením na drama.

Statistiky zápasu Almería – Valencia
Statistiky zápasu Almería – ValenciaOpta by Stats Peprform

Rayo Vallecano – Atlético 1:2

Hosté sice aktuální ročník nezačali povedenými výkony, ve druhé polovině sezony si však vedou náramně. Svědčí o tom série téměř 400 minut bez obdrženého gólu, jíž Atlétům utnul až Fran García v 85. minutě nedělního zápasu 28. kola. Na body to ale Rayu nestačilo, Atlético si díky brankám Nahuela Moliny a Maria Hermosy vměstnaných do úvodních 24 minutách připsalo páté vítězství v řadě, upevnilo si pozici v nejlepší čtyřce La Ligy a vyvinulo tlak na klopýtající Real.

Tabulka La Ligy
Tabulka La LigyLivesport