Real doma překvapivě nestačil na Villarreal. Euforie Osasuny se přenesla i do ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Real doma překvapivě nestačil na Villarreal. Euforie Osasuny se přenesla i do ligy

Aktualizováno
Real prohrál s Villarrealem 2:3, byla to jeho první domácí porážka v sezoně.
Real prohrál s Villarrealem 2:3, byla to jeho první domácí porážka v sezoně.AFP
Real Madrid ve 28. kole La Ligy překvapivě zaváhal, když doma proti Villarrealu neudržel vedení 2:1, padl 2:3 a dokázal, že mu tento soupeř dlouhodobě nesedí. Bílý balet tak nenavázal na drtivé pohárové vítězství nad Barcelonou, kterou ve středu na Camp Nou sťal 4:0 a zajistil si postup do finále. V něm se utká s Osasunou, která v sobotu nezaváhala proti poslednímu Elche a připsala si první ligové vítězství po čtyřech utkáních. O třech bodech pro domácí rozhodl dvěma góly Abde Ezzalzouli (21).

Osasuna – Elche 2:1

Osasuna i přes mírné komplikace roli favorita zvládla. Hosté se sice dostali na konci první půle do vedení zásluhou Teteho Morenteho, po změně stran ovšem přebrali iniciativu domácí. K obratu jim dvěma góly pomohl marocký útočník Ezzalzouli, jenž je v celku z Pamplony na hostování z Barcelony. Los Rojillos tak po postupu do finále španělského poháru uspěli i v lize, kde naposledy brali tři body 26. února, a v tabulce drží kontakt s pohárovými příčkami.

Espaňol – Bilbao 1:2

Baskickému celku pomohli k zisku tří bodů bratři Nico a Iňaki Williamsovi, kteří si mezi sebe rozdělili oba góly svého týmu. Bilbao tak alespoň částečně napravilo nepovedené semifinále španělského poháru, z něhož v týdnu vypadl po nezvládnutém prodloužení s Osasunou. Katalánci naopak prohráli popáté v řadě a jsou plně namočeni v sestupovém pásmu, kde zůstanou i po odehrání celého kola.

Statistiky zápasu Espaňol – Bilbao
Statistiky zápasu Espaňol – BilbaoOpta by Stats Perform

Real Sociedad – Getafe 2:0

Real Sociedad vyhrál v San Sebastiánu nad Getafe 2:0. Domácí fanoušky ve 44. minutě znejistěl odbytým pokutovým kopem Mikel Oyarzabal. Kapitán baskického celku si ovšem reputaci napravil hned o tři minuty později, kdy si z dorážky připsal rozhodující trefu. Jeho zásah ještě ve druhé půli pojistil Takefusa Kubo. Madridský klub tak po čtyřech neprohrách v řadě poprvé padl a ve velmi vyrovnané tabulce jej ze 14. pozice dělí od sestupového pásma pouhé tři body.

Real Madrid – Villarreal 2:3

Real vstoupil do zápasu dobře i díky podařenému výkonu Viníciuse Júniora. Postupně ale začal sekat až naivní chyby v obraně, které trestal zejména dvougólový Samuel Chukwueze. Bílý balet si připsal první domácí porážku v sezoně a byť s Villarrealem prohrál na svém hřišti teprve podruhé v historii, dokázal, že se mu na Žlutou ponorku nedaří. Body s ní totiž ztratil počtvrté v řadě.

Tabulka La Ligy
Tabulka La LigyLivesport