Real Madrid je mým domovem, rozloučil se Kroos s fanoušky Bílého baletu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid je mým domovem, rozloučil se Kroos s fanoušky Bílého baletu

Kroos se s Madridem rozloučil bezgólovou remízou.
Kroos se s Madridem rozloučil bezgólovou remízou.AFP
Nestává se příliš často, aby Real Madrid doma nedal branku, ztratil body a jeho fanoušci přesto měli důvod k potlesku. V sobotu jeden takový den přišel, v utkání s Betisem (0:0) na jejich stadionu naposledy nastoupil německý záložník Toni Kroos (34).

Real Madrid – Betis 0:0

Zkušenému fotbalistovi za měsíc vyprší smlouva a dlouho se mluvilo o dalším prodloužení spolupráce. Vše ovšem před několika dny rozsekl sám Kroos, který ohlásil blížící se konec aktivní kariéry, kopačky na hřebík definitivně pověsí po domácím evropském šampionátu.

"Není snadné se rozloučit. Chtěl bych poděkovat Realu Madrid, těch deset let tady jsem si užil," řekl po závěrečném hvizdu.

Kroos nechyběl v základní sestavě Bílého baletu a už před utkáním se s ním fanoušci rozloučili prostřednictvím povedené choreografie. Dlouho očekávaný moment pak přišel v 86. minutě, kdy německý středopolař trávník za aplausu všech přítomných opouštěl.

"Real Madrid je mým domovem. Po emoční stránce jsem hodně silný, ale dnešní reakce mých dětí mě zničila," přiznal.

Tak se na hřišti proti Betisu pohyboval Kroos.
Tak se na hřišti proti Betisu pohyboval Kroos.Opta by Stats Perform

Kroos vyrůstal v mládežnické akademii Hansy Rostock a ve vlasti oblékal dresy Bayernu Mnichov a Leverkusenu. Za Real Madrid odehrál 464 zápasů, dal 28 branek a letos s ním vybojoval čtvrtý španělský titul, brzy pak dostane příležitost už pošesté v kariéře vyhrát Ligu mistrů.

"Tohle je velkolepé rozloučení s legendou, Toni zde dokázal něco výjimečného a tuhle poctu si zaslouží. Je jedním z nejlepších a kariéru ukončí na vrcholu. Snad společně přidáme ještě jednu trofej," doufá trenér Carlo Ancelotti.

Překvapení pro Německo i Real Madrid. Toni Kroos po Euru ukončí kariéru