Rodrygo dvěma góly řídil domácí výhru Realu, ten nadále drží osmibodový náskok v tabulce

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Rodrygo dvěma góly řídil domácí výhru Realu, ten nadále drží osmibodový náskok v tabulce
Real poprvé skóroval už v 8. minutě.
Real poprvé skóroval už v 8. minutě.AFP
Fotbalisté Realu Madrid vyhráli ve 30. kole La Ligy na vlastním hřišti nad Bilbaem 2:0. Domácí, kteří kvůli nové kolekci výrobce jejich dresů nastoupili v netradiční fialové barvě, nakročili k tříbodovému zisku již v osmé minutě, kdy je poslal do vedení nádhernou ranou Rodrygo (23). Ten se po většinu utkání proháněl na levém křídle, na němž chyběl vykartovaný Vinícius Júnior (23), a že mladšímu z dvojice Brazilců tento post nadmíru svědčí, se znovu ukázalo v závěrečné třetině zápasu, kdy přidal svůj 10. přesný zásah v ročníku.

Real Madrid – Athletic Bilbao 2:0

Poklidný začátek zápasu narušil na začátku osmé minuty Rodrygo, jenž si precizně zpracoval vzdušný míč na levé straně hřiště, odkud si ho navedl na střed a precizní ranou na zadní tyč rozvlnil síť Bilbaa.

Po přesné trefě brazilského útočníka se hra opět vrátila do zajetých kolejí. Baskové vedli na Santiago Bernabéu vyrovnanou partii, k jejich smůle to ale naprosto vyhovovalo Realu, jenž si s poklidem držel svůj náskok.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po návratu ze šaten mohli domácí svůj náskok zdvojnásobit. Aktivní Rodrygo skvělým pasem vyslal do dobré šance Brahima Díaze, jehož křižná střela orazítkovala levou tyč.

V 73. minutě si už ale muž zápasu svoji chuť spravil. Domácí se totiž dostali do rychlého protiútoku, Jude Bellingham přihrál míč Rodrygovi a ten po krátké zasekávačce poslal balon do protipohybu Julena Agirrezabaly.

V těchto prostorech se v utkání pohyboval Rodrygo.
V těchto prostorech se v utkání pohyboval Rodrygo.Opta by Stats Perform

Krátce nato se zapotil na druhé straně Andrij Lunin, když se na něj řítil čerstvý Iker Muniain, jenže legendu baskického celku zradilo zpracování, a ukrajinský brankář tak měl k hracímu předmětu blíž.

Tabulka La Ligy