Tápající Barcelonu vysvobodil dvěma góly Lewandowski, sevillské derby skončilo nerozhodně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tápající Barcelonu vysvobodil dvěma góly Lewandowski, sevillské derby skončilo nerozhodně
Oba góly Barcelony vstřelil Lewandowski (vpravo).
Oba góly Barcelony vstřelil Lewandowski (vpravo).AFP
Barcelona porazila ve 13. kole La Ligy Alavés 2:1. Dalšímu nepřesvědčivému výkonu Blaugranas napověděla už 18. sekunda duelu, v níž inkasovali při přihlédnutí pouze k domácím zápasům nejrychlejší gól ve 21. století. Favorit se vzpamatoval až po změně stran, kdy dvěma góly otočil stav utkání Robert Lewandowski (35), jenž nechybí v nominaci polské reprezentace, která sehraje důležitý kvalifikační souboj s Českem. Derby mezi domácí Sevillou FC a Realem Betis skončilo nerozhodně. Oba týmy se prosadily až v počátku závěrečné půlhodiny.

Barcelona – Alavés 2:1

Ani do utkání s Deportivem nevstoupili Katalánci dobře. Hned v první minutě se pěknou přihrávkou blýskl Javi López, který předložil míč Samu Omorodionovi, a ten neměl problém otevřít skóre zápasu. Omorodion mohl v 10. minutě zvýšit vedení, ale z velkého vápna minul pravou tyč. O chvíli později mohl srovnat Joao Félix, jehož přízemní střelu k tyči dokázal vykrýt Antonio Sivera.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Blaugranas se tlačili za vyrovnáním, ale chybělo jim štěstí. Nejblíže ke gólu měl Pedri, který orazítkoval tyč. Na druhé straně byl hodně vidět Omorodion, jenž mohl po samostatném úniku přidat další branku, ovšem míč otřel pouze o břevno.

I ve druhém poločase se Barcelona hrnula do šancí a odměnou jí byl gól v 53. minutě, když se po centru Julese Koundého z pravé strany zhmotnil v šestnáctce Lewandowski a balon umístil přesně k levé tyči. V 72. minutě se vydal vstříc obratu ve skóre Lamine Yamal, jenže v cestě mu stál pozorný Sivera a španělskému mladíkovi radost neumožnil.

O pár minut později měli domácí ještě větší příležitost, když v pokutovém území fauloval Rubén Duarte. K penaltě se postavil Lewandowski a zkušeně poslal Barcelonu do vedení.

Sevilla – Betis 1:1

Opatrný průběh souboje znesvářených celků prolomil svým gólem až v 72. minutě hostující Ayoze Pérez. Zelenobílí by se v případě udržení náskoku dočkali první výhry ve vzájemném ligovém střetnutí od září 2018, o tuto radost je však nakonec obral Ivan Rakitič.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Diego Alonso, na začátku října jmenovaný trenér domácích, tak se svými novými svěřenci zapsal nerozhodný výsledek i ve čtvrtém odkoučovaném duelu španělské nejvyšší soutěže.

Atlético Madrid – Villarreal 3:1

Hosté se dostali do vedení už ve 20. minutě, s odpovědí však v nastavení první půle přispěchal Axel Witsel, jemuž poslal míč před prázdnou bránu Antoine Griezmann. Sám francouzský reprezentant pak v závěru vstřelil vítězný gól. Žlutou ponorku v utkání koučoval po odchodu Pachety dočasný kouč, už v průběhu reprezentační přestávky by se však měl vrátit Marcelino, který na její lavičce působil mezi lety 2013 a 2016. Klub bude přebírat na neuspokojivé 14. příčce.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka La Ligy