Real Madrid deklasoval Valencii 5:1, ligu však po další výhře stále vede Girona

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Real Madrid deklasoval Valencii 5:1, ligu však po další výhře stále vede Girona
Aktualizováno
Real Madrid neměl se soupeřem slitování.
Real Madrid neměl se soupeřem slitování.AFP
Fotbalisté Realu Madrid porazili ve 13. kole La Ligy před vlastními fanoušky Valencii 5:1. Skvostný start proti oblíbenému soupeři gólově podpořil už ve třetí minutě Dani Carvajal (31). Na jednoznačném vítězství se následně dvěma zásahy podíleli Rodrygo (22) a Vinícius Júnior (23), jenž se tak pomstil hostujícím fanouškům, kteří jej v posledním vzájemném utkání rasisticky uráželi. Bílý balet díky triumfu razantně odpověděl na odpolední plný zisk vedoucí Girony, na překvapivého lídra španělské nejvyšší soutěže však bude během reprezentační pauzy stále ztrácet dva body.

Vallecano – Girona 1:2

Zápas s lídrem ligy zahájili Los Vallecanos výborně. Už v páté minutě se po šťastném odrazu míče od Isiho Palazóna objevil sám v pokutovém území Álvaro García, který se svou šancí naložil nejlépe, jak mohl, a s pomocí pravé tyče poslal balon do brány. Gironistes mohli vyrovnat po 20 minutách hry, když se jim krásnou kombinací ve velkém vápně povedlo překonat gólmana domácích. Hrdinou se stal obránce Florian Lejeune, který vychytal zakončujícího Dovbyka a vykopl míč z brankové čáry.

Ve 42. minutě už se ukrajinský útočník radoval z vyrovnání. Po další z mnoha akcí po pravé straně mu do vápna přihrál jeho reprezentační kolega Viktor Cygankov a osamocený Dovbyk už neměl problém poslat míč do sítě.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Do druhé půle vstoupili lépe domácí, kteří chtěli začít podobně jako v prvních 45 minutách, ovšem proti jejich plánu stála především branková konstrukce, která dvakrát zachránila Blanquivermells. Nejprve v 52. minutě trefil hlavou po rohovém kopu levou tyč Alfonso Espino a po pár minutách namířil míč přízemní střelou z dálky do pravé tyče Palazón.

Girona však všechny horké chvilky před svou brankou přežila a sama udeřila v 65. minutě, kdy se po přihrávkách z pravé strany dostal k balonu Dovbyk. Ten trefil jen domácího brankáře, ovšem míč se odrazil přímo k Sáviovi, jenž měl snadnou práci a poslal hosty do vedení.

Almería – Real Sociedad 1:3

V první půli byl z kádru hostů vidět na trávníku pouze nigerijský útočník Umar Sadiq, který však svou aktivitou skóre změnit nedokázal. To se povedlo až kapitánovi Basků Mikelu Oyarzabalovi, jenž ozdobil svůj 260. ligový start gólem.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Rojiblancos sice srovnali, avšak v nastavení úspěšnou penaltou urval všechny body pro favorita, který si v týdnu vybojoval místenku v osmifinále Ligy mistrů, Carlos Fernández.

Osasuna – Las Palmas 1:1

Oba týmy se i přes množství nebezpečných náznaků v první půli prosadily až po změně stran. Na premiérový zásah 20letého Alberta Moleira v nejvyšší španělské soutěži odpověděl o pouhé čtyři minuty později sedmou trefou v ročníku téměř o generaci starší Ante Budimir.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Hosté tak na překvapivou výhru nad favorizovaným Atlétikem Madrid z minulého kola navázali pouze bodem.

Granada – Getafe 1:1

Skvělý vstup Azulones do utkání demonstroval hned v úvodu Borja Mayoral, jemuž na přesný zásah přihrál Mason Greenwood. Host z Manchesteru United tak navázal na asistenci z minulého kola, ani ta ale na tříbodový zisk nestačila.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

V nastavení úvodní půle se totiž proti svému bývalému klubu prosadil záložník Gonzalo Villar a první trefou ve španělské nejvyšší soutěži odvrátil čtvrtou prohru Nazaríes za sebou.

Real Madrid – Valencia 5:1

Slavnostní výkop klubové legendy a čestného prezidenta Bílého baletu Pirriho předcházel snovému startu domácích. Už ve třetí minutě se totiž po přesném dlouhém pasu Toniho Kroose uvolnil Carvajal a zpoza vápna slabší levačkou zamířil přesně k pravé tyči. Krátce nato ukázal Kroos svou vytříbenou kopací techniku znovu, ranou ze standardní situace ale rozezvonil břevno.

Galapředstavení velkých šancí mělo pokračování i na druhé straně, když očekávaný souboj Duro – Lunin dvakrát v rychlém sledu vyzněl pro ukrajinského gólmana. Stejně jako začátek, tak i konec úvodního dějství vyšel Los Blancos na výbornou. Brazilskou spolupráci Rodryga s Viníciusem Júniorem zakončil druhý jmenovaný netradičně v pádu hrudníkem a rozvlnil síť za zády bezmocného Giorgiho Mamardašviliho.

V těchto prostorech se Vinícius pohyboval.
V těchto prostorech se Vinícius pohyboval.Opta by Stats Perform

Krátce po změně stran se v bílé části Madridu slavilo znovu, a to hned dvakrát během minuty. Nejprve se opět po přihrávce Rodryga prosadil střelou zpoza vápna Vinícius Júnior a přesný zásah si ke dvěma asistencím připsal po chybné rozehávce Mamardašviliho také mladší z obou Brazilců Rodrygo.

Ten ještě neměl dost, když v závěru roztančil obránce v šestnáctce a zásahem na vzdálenější tyč gólově dorovnal svého ofenzivního parťáka. Valencia se přece jen dočkala čestného úspěchu a Duro nakonec čisté konto Luninovi překazil.

Tabulka La Ligy