Torres hattrickem sestřelil Betis Sevilla, Barcelona vyhrála 4:2 a v La Lize je třetí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Torres hattrickem sestřelil Betis Sevilla, Barcelona vyhrála 4:2 a v La Lize je třetí

Barcelona udeřila v závěru.
Barcelona udeřila v závěru.AFP
Fotbalisté Barcelony vyhráli ve 21. kole La Ligy na půdě Betisu 4:2. Klíčovým mužem zápasu se stal hostující útočník Ferrán Torres (23), který byl nejprve na konci úspěšné týmové kombinace a ve druhé půli zaznamenal další dva góly. Bývalý křídelník Manchesteru City se tak poprvé od příchodu do Katalánska radoval z hattricku. V dresu domácích střelecky zářil Isco (31), jenž dvěma zásahy znepříjemnil první ligový start 16letého stopera Blaugranas Paua Cubarsího. Trefy bývalé hvězdy Realu Madrid však domácím nestačily, a tak se klub z Andalusie musel smířit se setrváním na deváté příčce.

Betis – Barcelona 2:4

Neuběhly ale ani čtyři minuty a Betis mohl otevřít skóre. V obrovské šanci se objevil Luiz Henrique, který se snažil překonat Iňakiho Peňu lobem, míč však skončil nad břevnem.

Ve 21. minutě šla do vedení Barcelona, která si vzpomněla na své staré časy a předvedla kombinaci ve stylu tiki-taka, na jejímž konci byl do prázdné klece zakončující Torres. Ještě před odchodem do šaten mohl zvýšit Lamine Yamal, jeho rána ale skončila na levé tyči.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Krátce po začátku druhé půle už Blaugranas vedli o dvě trefy. Prsty v tom měl opět mladý Yamal, jenž z ostrého úhlu znovu trefil brankovou konstrukci, od níž se tentokrát míč odrazil k Torresovi, který perfektní ranou z voleje vylepšil svůj gólový účet v zápase. Betis následně paradoxně výrazně ožil, což se projevilo na skóre už v 56. minutě, kdy přesně pod břevno zamířil Isco.

Hráčské statistiky.
Hráčské statistiky.Livesport

Bývalý hráč Realu Madrid krátce poté udeřil znovu, když elegantním kopem špičkou kopačky překonal vyběhnuvšího Peňu. V 90. minutě si ale střídající Joao Félix narazil míč s Torresem a krásným obstřelem šajtlí zvrátil duel zpět na stranu Katalánců. Hrdina zápasu Torres poté ze samostatného úniku zpečetil v nastavení hattrick.

Tabulka La Ligy