Tři góly za šest minut. Dovbyk podpořil výhru Girony a pomohl k návratu na první místo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tři góly za šest minut. Dovbyk podpořil výhru Girony a pomohl k návratu na první místo

Aktualizováno
Dovbyk uspěl hned třikrát.
Dovbyk uspěl hned třikrát.AFP
Fotbalisté Girony si ve 21. kole La Ligy spravili chuť po nečekané remíze na hřišti poslední Almeríe a podobně tápající Sevillu před zraky svých fanoušků zdolali 5:1. Hrdinou domácího celku se stal ukrajinský forvard Arťom Dovbyk (26), jenž třemi góly v rozpětí šesti minut zvrátil nepříznivý stav duelu a kromě zabezpečení důležitých bodů dorovnal v tabulce střelců Juda Bellinghama (20) z Realu Madrid. Girona navíc svého soka z hlavního města, který v odpoledním zápase rovněž obracel skóre, pro tuto chvíli opět přeskočila v tabulce. V dalším utkání Osasuna porazila Getafe 3:2.

Osasuna – Getafe 3:2

Utkání proti Getafe začali domácí skvěle, do vedení se totiž dostali už v deváté minutě. Postaral se o to Raúl García, jenž stál na konci pohledné týmové kombinace, když z bezprostřední blízkosti usměrnil do sítě precizní pas Pabla Ibáňeze.

Druhý gól zvedl diváky v Pamploně ze sedadel znovu. Nádhernou ranou z první do šibenice se totiž vytáhl domácí odchovanec Muňoz. V závěru půle mohl snížit Mason Greenwood, nicméně Sergio Herrera souboj s kmenovým hráčem Manchesteru United ustál a uhájil domácím dvoubrankový náskok.

Po změně stran se naopak vytáhl David Soria, který reflexivně vyrazil hlavičku Raúla Garcíi. Na straně Getafe byl velmi agilní Greenwood, jenže i jeho další zakončení z 57. minuty vytěsnil spolehlivý Herrera. Krátce po hodině hry už ale brankář Osasuny kapituloval, když ostrý centr Enese Ünala nekompromisně usměrnil mezi tři tyče Borja Mayoral.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by Stats Perform

V 68. minutě kompletně utišil Estadio El Sadar srbský záložník Nemanja Maksimovič, jenž rozvlnil síť hlavičkou po rohovém kopu. Turbulentní vývoj ale ani vyrovnáním Getafe neskončil. Doslova biblický závěr si přichystal Areso. Ten se uvolnil na pravé straně hřiště a téměř od rohového praporku vyslal do vápna míč, který k absolutnímu překvapení Sorii skončil za pomoci tyče v bráně.

Girona – Sevilla 5:1

Vstup do utkání hostům vyšel parádně, když je už v 10. minutě Isaac Romero poslal do vedení. Ten obdržel centrovaný balon na úroveň penaltového puntíku a pohotovou přízemní ranou otevřel skóre zápasu. Záhy jim ale radost zkazil útočník Girony Dovbyk. Ten si nejlépe vyskočil na centrovaný míč a hlavičkou ze zadní tyče vyrovnal.

Brzké srovnání ovšem ukrajinského útočníka teprve dostalo do varu. V 15. minutě totiž obdržel přihrávku uvnitř vápna a přízemní ranou otočil prozatimní průběh. Následně v 19. minutě po ukázce svého fotbalového umění, kdy si poradil s několika protihráči, vyslal ze střední vzdálenosti prudký projektil a zpečetil bleskurychlý hattrick.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Druhý poločas pokračoval dominantní hrou Girony, která v 56. minutě vstřelila už svůj čtvrtý gól. Postaral se o něj další ukrajinský reprezentant Viktor Cygankov, jenž přízemní centr Sávia bez rozpaků prudce napálil doprostřed soupeřovy branky.

Následně na opačné straně promarnil obrovskou příležitost Djibril Sow a tím demonstroval herní trápení Sevilly. Střelecké galapředstavení katalánského celku pak ještě těsně před koncem korunoval střídající Cristhian Stuani, jenž bez problému zasunul do branky pas od Miguela Gutiérreze.

Tabulka La Ligy