Vallecano zvítězilo v La Lize po osmi zápasech, Getafe dostalo tři červené karty

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vallecano zvítězilo v La Lize po osmi zápasech, Getafe dostalo tři červené karty
Aktualizováno
Vallecano si po dlouhé době připsalo tři body.
Vallecano si po dlouhé době připsalo tři body.Profimedia
Getafe prohrálo v 19. kole La Ligy s konkurenčním Vallecanem 0:2. Zápas městských rivalů se konal na stadionu Atlétika Madrid jako důsledek výtržností příznivců Azulones z roku 2017. Osud madridského derby nastínila 40. minuta, v níž byl vyloučen domácí Juanmi Latasa, což svými premiérovými trefami v sezoně potrestal Sergio Camello (22). Krátce po změně stran navíc viděl červenou kartu také Mason Greenwood, jenž zpražil ostrými slovy rozhodčího. V dalších zápasech Valencie porazila Villarreal 3:1 a Real Sociedad remizoval s Alavésem 1:1.

Getafe – Vallecano 0:2

V důrazně hraném utkání viděli diváci první vážnější situaci v osmé minutě, kdy se dostal ke střele ve skluzu Latasa, jeho zakončení však proletělo těsně nad horní tyčí. Po velmi nevýrazných 25 minutách ze strany Los Vallecanos musel David Soria řešit nebezpečnou ránu z hranice pokutového území, kterou vyslal Isi Palazón a také následnou dorážku. Domácí brankář si v obou případech poradil.

Stejně si počínal i o chvíli později, kdy vyřešil další dvě nepříjemná zakončení z rohových kopů. V závěru poločasu poslal svůj tým do oslabení Latasa poté, co byl podruhé žlutě napomínán. Hosté dokázali využít početní převahu ještě v nastavení první půle, když se z dorážky prosadil Camello.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Hned po návratu z poločasové přestávky navíc přidal mladý Španěl po pěkné individuální akci druhý přesný zásah. Další špatná zpráva pro Azulones přišla v 50. minutě. Greenwood se neudržel a nevybíravým způsobem zareagoval na konání hlavního rozhodčího, svým chováním tak zařídil druhou červenou kartu v tomto duelu a již osmou klubovou v ročníku.

Po odehrané hodině si mohl Soria oddechnout poté, co hlavičku Óscara Valentína vytlačil konečky prstů alespoň na pravou tyč.

Real Sociedad – Alavés 1:1

První větší šanci diváci viděli po čtvrthodině hry. Špatnou rozehrávku domácích málem potrestal Jon Guridi, jeho pokus však na poslední chvíli zablokoval Igor Zubeldia, který tak napravil své zaváhání. Ve 30. minutě se v ještě zajímavější pozici objevil Mikel Oyarzabal, při nápřahu ho ale obral o míč Nahuel Tenaglia.

Balon se pak odrazil k Mikelovi Merinovi, jenž hlavičkou jen těsně minul horní tyč. Obrovské chyby se dopustil na druhé straně hřiště ve 36. minutě Remiro. Ten vyběhl z pokutového území a nesmyslně zahrál rukou, čímž oslabil svůj tým.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po změně stran nebylo znát, že jsou světlemodří v početní nevýhodě. Naopak se v 54. minutě dostali do velké šance, když Oyarzabal střílel z malého vápna, jeho pokus však na brankové čáře odvrátil hlavou Rafa Marín. Následně se hrálo spíše mezi šestnáctkami a ani jeden z týmů si nevytvářel mnoho příležitostí.

To se změnilo v 76. minutě poté, co si po faula Merina postavil míč na penaltový puntík Luis Rioja a nabídnutou šancí nepohrdl. San Sebastián dostal v závěru utkání také možnost pokutového kopu, k jeho smůle však hlavní rozhodčí po zhlédnutí videa svůj verdikt odvolal. Nakonec se La Real dočkal, když se těsně před koncem zápasu objevil v dobré pozici Zubimendi a střelou k levé tyči srovnal skóre.

Valencia – Villarreal 3:1

Domácí na svého soupeře vletěli a ve čtvrté minutě našel kapitán José Gayá přihrávkou pod sebe volného Jaremčuka, který svým prvním gólem v La Lize otevřel skóre. O chvíli později mohl stejný hráč zužitkovat povedené napadání svých spoluhráčů, tentokrát však jeho zakončení na zadní tyč vytěsnil Filip Jörgensen. Ukrajinský útočník hrál hlavní roli také při dalším podstatném momentu, když ho v náběhu na přízemní centr srazil zezadu Ramón Terrats a pískala se penalta. Pepelu tak ve 27. minutě střelou do protipohybu Jörgensena neomylně zvýšil vedení Netopýrů.

Žlutá ponorka si šance vypracovala až v závěrečné pětiminutovce první půle, jenže Eric Bailly, navrátilec do španělské nejvyšší soutěže po sedmi a půl letech, mířil mimo branku a José Luis Morales stál na začátku své úspěšně zakončené akce v ofsajdu.

Tabulky La Ligy.
Tabulky La Ligy.Livesport

Po změně stran zahrál nešťastně ve vlastním pokutovém území rukou hostující Adriá Altimira, což znamenalo druhou výhodu v podobě pokutového kopu pro Valencii. Pepelu se opět nemýlil, a v 57. minutě tak bylo takřka rozhodnuto.

Hráčům ve žlutých dresech vrátila naději jejich obvyklá střelecká opora, když Gerard Moreno v 73. minutě zužitkoval průnik 19letého Iliase Akhomacha. Více si však Žlutá ponorka vytvořit nedokázala.