Messi už září v zámoří. O výhře Interu Miami rozhodl výstavním gólem v nastavení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Messi už září v zámoří. O výhře Interu Miami rozhodl výstavním gólem v nastavení

Messimu stačil na první gól necelý poločas.
Messimu stačil na první gól necelý poločas.@InterMiamiCF
Lionel Messi (36) si odbyl debut za svůj nový klub Inter Miami, když v Leagues Cupu nastoupil v růžovo-černém dresu proti mexickému celku Cruz Azul. Na hřiště se sice dostal až po střídání v 54. minutě zápasu, i tak stihl 21 tisícům přítomných fanoušků, mezi nimiž byly i hvězdy jako LeBron James nebo Serena Williamsová, předvést svůj um a ve čtvrté minutě nastavení duel rozhodl gólem ze standardní situace.

Inter Miami – Cruz Azul 2:1  

Messi začal zápas na lavičce náhradníků a na svůj první start si tak musel počkat. Fanoušci se ho však nemohli dočkat a volali: "Messi! Messi!" už od 20. minuty. Argentinská hvězda se spolu se spoluhráči následně radovala z úvodní trefy utkání, když těsně před poločasem otevřel skóre domácí Robert Taylor.

Bývalý hráč Barcelony a Paris Saint-Germain nosící číslo 10 do hry naskočil v 54. minutě. Za bouřlivých ovací se do hry ve stejné chvíli dostal i Sergio Busquets, který si taktéž odbyl debut za Miami.

Messi, který měl v duelu na ruce kapitánskou pásku, ovšem následně pouze přihlížel tomu, jak Cruz Azul díky brance Uriela Antuny v 65. minutě vyroval skóre utkání. Argentinec se pak snažil dostat svůj tým opět do vedení, což se mu nakonec povedlo v 94. minutě. Vítěz mistrovství světa v Kataru se ujal volného přímého kopu z ideální pozice, který poslal do horního rohu branky. "Byla to poslední akce zápasu, chtěl jsem dát gól a ne jít na penalty," prohlásil Messi.

"Přesně takhle jsme chtěli začít a věnovat lidem vítězství. Věděli jsme, že dobrý start je důležitý. Naštěstí se nám to povedlo a já jsem šťastný," dodal nadšený Argentinec.

Dobrodružství jménem Leagues Cup pokračuje pro Messiho nový klub v úterý, kdy se utká s Atlantou. Dres floridského celku tou dobou možná oblékne už i nová posila Jordi Alba. Soutěž vytvořená v roce 2019 sdružuje 29 týmů z MLS a 18 dalších z mexické nejvyšší soutěže.

Týmy jsou v ní rozděleny do 15 skupin po třech klubech, přičemž šampioni obou zemí mají své místo ve vyřazovací části jisté. Do ní se po dvou zápasech kvalifikují také dva nejlepší celky z každé skupiny. Prvním vítězem se stal Cruz Azul, obhájcem titulu je Club León.