Stará parta je opět pohromadě. Alba se v Miami připojil k Messimu a Busquetsovi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Stará parta je opět pohromadě. Alba se v Miami připojil k Messimu a Busquetsovi

Levý obránce získal s Barcelonou šest španělských ligových titulů a byl součástí týmu, který v roce 2015 vyhrál Ligu mistrů.
Levý obránce získal s Barcelonou šest španělských ligových titulů a byl součástí týmu, který v roce 2015 vyhrál Ligu mistrů.Profimedia
Španělský obránce Jordi Alba (34) podepsal smlouvu s Interem Miami, kde se minimálně do konce prosince 2024 připojí k bývalému spoluhráči z Barcelony Lionelu Messimu (36). Floridský klub to uvedl na svých webových stránkách.

Oznámení o dohodě, která zahrnuje opci na rok 2025, přišlo dva dny poté, co majitel Interu Jorge Mas prohlásil, že Alba je na odchodu.

Španělský bek se připojí k argentinské superhvězdě Messimu a reprezentačnímu kolegovi Sergiu Busquetsovi, který v minulé sezoně rovněž oblékal dres Barcelony. Inter, jehož spolumajitelem je Angličan David Beckham, se s novými posilami bude snažit zvrátit špatnou sezonu v MLS. Celek z Miami je zatím nejhorší z celé soutěže.

Alba, který má na kontě 93 reprezentačních zápasů za Španělsko, v květnu zakončil své působení v Barceloně, s níž se nedohodl na nové smlouvě. Levý obránce získal s Barcelonou šest titulů ve španělské lize a byl součástí týmu, který v roce 2015 vyhrál Ligu mistrů. Se španělskou reprezentací oslavil v roce 2012 evropský titul.

"Jordi je úspěšný, dynamický a zkušený hráč, kterého jsme rádi získali, abychom i nadále posilovali náš tým. Již více než deset let dokazuje, že je jedním z nejlepších obránců na světě. Věříme, že pomůže Interu Miami dosáhnout klubových cílů v letošní sezoně i po ní," uvedl sportovní ředitel Interu Chris Henderson.

Inter ve svém prohlášení uvedl, že Alba by se měl "připojit k týmu v nejbližších dnech". Mezitím se Messi a Busquets v úterý zúčastnili prvního tréninku a očekává se, že v noci z pátka na sobotu poprvé vyběhnou do soutěžního zápasu. Inter v Ligovém poháru vyzve mexický Cruz Azul.

Inter Miami - Cruz Azul (sobota 02:00)