LM pozná dva semifinalisty: Chelsea doufá v památný večer, Neapol věří v Osimhena

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
LM pozná dva semifinalisty: Chelsea doufá v památný večer, Neapol věří v Osimhena
Karim Benzema se doma proti Chelsea postaral o první branku.
Karim Benzema se doma proti Chelsea postaral o první branku.@ChelseaFC
Fotbalová Liga mistrů pozná v úterý první dva semifinalisty. Tápající Chelsea přivítá v souboji posledních vítězů soutěže obhájce trofeje Real Madrid a v odvetě čtvrtfinále se pokusí smazat manko 0:2 z úvodního duelu. V druhém utkání bude AC Milán hájit v italské bitvě na hřišti lídra Serie A Neapole náskok 1:0 z domácího zápasu. Obě odvety mají výkop v 21:00.

Chelsea – Real Madrid

Chelsea v minulém týdnu v Madridu po vyloučení obránce Bena Chilwella dohrávala v deseti a "Bílému baletu" podlehla 0:2. "Blues" následně o víkendu nestačili v anglické lize na Brighton a prohráli i třetí zápas pod staronovým trenérem Frankem Lampardem, který bude u mužstva jako dočasný kouč do konce sezony. Londýňanům patří v anglické lize až 11. místo. Real naopak o víkendu zvítězil v Cádizu 2:0, vyhrál čtvrtý z posledních pěti soutěžních duelů a na druhém místě španělské ligy ztrácí 11 bodů na Barcelonu.

Oba soupeři se ve vyřazovací fázi Ligy mistrů potkávají třetí sezonu po sobě. Před dvěma lety v semifinále postoupila Chelsea po výhře 2:0 v domácí odvetě a soutěž nakonec ovládla, vloni ve čtvrtfinále uspěl po prodloužení Real. "Bílý balet" následně ve finále zdolal jiný anglický klub Liverpool, s nímž si pak poradil i letos v osmifinále.

Chelsea otočila doma po úvodní venkovní porážce devět z 15 pohárových dvojzápasů včetně předchozího kola proti Dortmundu, kterému nejprve podlehla 0:1. Výsledek 0:2 z prvního duelu ze stadionu soupeře si přivezla dosud dvakrát a jednou dvojutkání obrátila.

"Ještě to bude boj. Určitě musíme předvést o úroveň lepší výkon, musíme vybrousit některé detaily v naší hře. Pokud to uděláme, s kvalitou, kterou máme v týmu, to můžeme zvládnout. Několik takových památných večerů už jsem na Stamford Bridge zažil," uvedl Lampard, který s Chelsea v roce 2012 ovládl Ligu mistrů jako hráč.

Real má blízko k jedenáctému postupu do semifinále Ligy mistrů za posledních 13 sezon. Madridští s anglickými týmy v soutěžích UEFA pětkrát za sebou zvítězili a vyhráli s nimi poslední dva venkovní duely. Po úvodním domácím triumfu 2:0 ztratil "Bílý balet" je dva ze sedmi pohárových dvojzápasů.

"Jsme spokojeni s výsledkem a výkonem v prvním utkání, ale ještě není hotovo. Budeme muset tvrdě bojovat dalších 90 minut. Chelsea jistě udělá vše pro to, aby to ještě zvrátila," varoval trenér Carlo Ancelotti, který v letech 2009 až 2011 vedl Londýňany a získal s nimi anglický titul.

Neapol – AC Milán

Druhý dvojzápas má lépe rozehraný AC Milán. "Rossoneri" doma udolali Neapol gólem v závěru první půle a soupeře porazili potřetí z posledních čtyř vzájemných zápasů. Na začátku dubna AC deklasoval lídra italské ligy na jeho hřišti 4:0 a venku s ním neprohrál čtyřikrát po sobě.

V evropských pohárech se oba soupeři potkávají poprvé. Na přímý souboj italských klubů ve vyřazovací fázi Ligy mistrů došlo počtvrté. AC se představil ve všech třech předchozích případech a pokaždé uspěl. "Rossoneri" s italským klubem prohráli v pohárech jediný z 10 duelů.

Milánský celek může dosáhnout v Lize mistrů na první účast v semifinále od sezony 2006/07, kdy soutěž ovládl. Úřadující italský šampion v pohárech postoupil ze šesti z osmi dvojzápasů, ve kterých na úvod zvítězil 1:0 doma. "Oba týmy jsou nesmírně vyrovnané, odveta bude další skvělý zápas. Šance na postup jsou stále 50 na 50," mínil trenér AC Stefano Pioli.

Neapol sice nadále s velkým náskokem vede italskou ligu, ale v poslední době se jí výsledkově přestalo dařit. Lídr Serie A vyhrál jediné z posledních čtyř soutěžních utkání, z toho třikrát neskóroval. Nováček čtvrtfinále Ligy mistrů vypadl v pohárech ve všech třech dvojzápasech, v nichž na úvod utrpěl venkovní porážku 0:1.

Do sestavy Neapole se vrátí důležitý útočník Victor Osimhen, nejlepší střelec italské ligy. "Stoprocentně bude hrát. Sice prohráváme 0:1, ale nic není ztraceno. Doma dokážeme ještě velké věci," věřil trenér Neapole Luciano Spalletti.