Real si doma poradil s Chelsea 2:0, pálil Benzema. Italské derby ovládl těsně AC Milán

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Real si doma poradil s Chelsea 2:0, pálil Benzema. Italské derby ovládl těsně AC Milán

Karim Benzema se po necelém roce opět trefil do sítě Chelsea.
Karim Benzema se po necelém roce opět trefil do sítě Chelsea.AFP
Na domácí scéně dva tápající celky svedla dohromady v Lize mistrů repríza loňského čtvrtfinále. Obhájce trofeje Real Madrid hostil ve stejné fázi milionářské soutěže na Santiago Bernabéu jejího předloňského šampiona – Chelsea, které zajistí budoucnost v Evropě už jen ušatý pohár. Blues za jeho ziskem však nevykročili zrovna nejlépe, góly Karima Benzemy (35) a Marca Asensia (27) a porážka 0:2 je před odvetou staví před těžkou výzvu. V souběžně hraném duelu se setkaly znovu po 10 dnech, italští "nováčci". Lépe zvládl svou účast mezi elitní osmičkou po dlouhých 11 letech AC Milán, který Neapol porazil díky trefě Ismaela Bennacera (25) 1:0.

AC Milán – Neapol 1:0

Ryze italské čtvrtfinále nabídlo svižné tempo hned od první minuty, ve které mohl otevřít skóre Chviča Kvaracchelija po několika nedůrazech Rossoneri ve vlastním vápně. Mikea Maignana ovšem na brankové čáře na poslední chvíli zastoupil Rade Krunič. Partenopei gólová šance ještě více nabudila a v úvodu jednoznačně na San Siru dominovali. Ve 25. minutě naopak poprvé zahrozili domácí. Rafael Leao se individuálním průnikem dostal až před Alexe Mereta, jenže svou přízemní střelu poslal těsně vedle. Tempo duelu následně přece jen opadlo, čehož úřadující italský mistr dokonale využil, když se ve 40. minutě dostal do vedení. Ismael Bennacer vyplaval osamocený na levé straně šestnáctky, obdržel přesný pas a projektilem na přední tyč rozvlnil síť. Ještě před pauzou měl na hlavě druhý gól AC Simon Kjaer, orazítkoval však pouze břevno.

Po změně stran se domácí zatáhli a soustředili se především na práci v defenzivě. Na projevu Neapole byla znát absence nejlepšího střelce Victora Osimhena a ve druhé půli oplývala minimální ofenzivní hrozbou. V 75. minutě navíc viděl druhou žlutou kartu Zambo Anguissa a Partenopei dohrávali v oslabení. O čtyři minuty později byl napomínán i Min-jae Kim, jenž bude Gli Azzurri chybět v dalším duelu. V závěru pak ještě milánský celek podržel Maignan výstavním zákrokem a pohlídal jednogólovou výhodu AC do odvety.

V Miláně se červenalo, Neapol dohrávala v deseti.
V Miláně se červenalo, Neapol dohrávala v deseti.AFP

Real Madrid – Chelsea 2:0

Los Blancos od úvodu dominovali a předváděli skvělé kombinace, už ve druhé minutě ovšem umožnili Joaovi Félixovi uniknout do protiútoku. Ten ale Thibaut Courtois v souboji jeden na jednoho zneškodnil. Nakonec skóre přece jen otevřel Real Madrid. Ve 21. minutě našel Dani Carvajal přesným pasem Viníciuse Juniora, jenž sklepl míč vedle sebe, kam se po lehké teči gólmana dostal Karim Benzema a doklepával balon do odkryté brány. Hned nato se zrodil útok Chelsea, jenž však neskončil úspěšně, poněvadž Courtois skvěle zareagoval na teč Édera Militaa do protipohybu. Ve 34. minutě se pak francouzský útočník blýskl finální přihrávkou, kterou si Rodrygo nezpracoval ideálně a jeho rána skončila pouze na hrudi Kepy Arrizabalagy.

Pět minut po pauze mohlo být vedení Realu ještě větší, když po sklepnutí zakončoval zpoza vápna Luka Modrič, svou kroucenou střelou na zadní tyč ale nakonec těsně minul zařízení. V 59. minutě uprchl modré defenzivě Rodrygo a Ben Chilwell musel zatáhnout za záchrannou brzdu. Jeho nedovolený zákrok byl následně po právu potrestán červenou kartou. Roli efektivního žolíka potvrdil v 74. minutě Marco Asensio, jenž v létě celek ze španělského hlavního města s největší pravděpodobností opustí. Na hranici šestnáctky vypálil z první a jeho přesně umístěná střela zapadla až za záda Arrizabalagy.

Druhou branku Realu vstřelil Marco Asensio.
Druhou branku Realu vstřelil Marco Asensio.AFP

Výsledky play off Ligy mistrů