Moji chlapci tvoří historii, říká Inzaghi. Inter si o finále LM zahraje s městským rivalem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Moji chlapci tvoří historii, říká Inzaghi. Inter si o finále LM zahraje s městským rivalem

Lautaro Matínez a jeho obrovská radost z postupu.
Lautaro Matínez a jeho obrovská radost z postupu.Profimedia
Trenér Interu Simone Inzaghi (47) označil postup do semifinále Ligy mistrů za splněný sen. Zároveň prohlásil, že v zápasech proti městskému rivalovi AC Milán udělají všechno pro to, aby se stali prvním italským finalistou po šesti letech.

Inzaghi neskrýval nadšení poté, co jeho tým ve středečním odvetném čtvrtfinálovém utkání remizoval s Benfikou 3:3 a postoupil s celkovým skóre 5:3. Díky tomu se Inter poprvé od zisku trofeje před 13 lety dostal do semifinále Ligy mistrů. Slovenský internacionál Milan Škriniar do zápasu nenastoupil kvůli problémům se zády.

Tvořila se historie

"Moji kluci? Tvoří historii," řekl Inzaghi televizi Interu, když byl dotázán na výkon svých hráčů. "Je to historické, protože se dostali do semifinále Ligy mistrů i Coppa Italia zároveň. Víme, že jsme cestou v italské lize ztratili nějaké body, ale to hlavně kvůli bláznivému programu," prohlásil Inzaghi.

Inter vyhrál největší evropskou klubovou soutěž třikrát, naposledy v roce 2010. Následně se o trofej z italských týmů ucházel pouze Juventus, který prohrál finále v letech 2015 a 2017.

Milánské týmy se ve vyřazovací fázi Ligy mistrů střetly dvakrát – v semifinále v sezoně 2002/03 a ve čtvrtfinále ročníku 2004/05. AC Milán, sedminásobný šampion Ligy mistrů, pokaždé slavil postup.

Inter se může těšit na semifinálové střetnutí se svým městským rivalem.
Inter se může těšit na semifinálové střetnutí se svým městským rivalem.AFP

"Zasloužili jsme si postoupit do semifinále. Byl to sen, ale teď jsme tady a budeme ho hrát ve velkém," poznamenal Inzaghi. Jeho tým se do vyřazovací fáze dostal díky postupu ze skupiny, ve které byly také Bayern Mnichov a Barcelona.

"Mám radost z hráčů a jejich cesty. Začali jsme velmi těžkou skupinou s Bayernem a Barcelonou. Byli jsme od semifinále hrozně daleko, ale hráli jsme dobře a fanoušci nám hodně pomohli. Každý den pracujeme na tom, abychom v Interu opět mohli prožívat časy, které tu dlouho nebyly. Uvědomujeme si, co derby pro všechny znamená. Budeme hrát, jak nejlépe dovedeme," uzavřel trenér Interu.

Inter a AC Milán se na San Siru utkají 10. a 16. května. Vítěz se střetne s Realem Madrid nebo Manchesterem City, které čeká semifinálové střetnutí podruhé za sebou.

Přehled zápasu Inter - Benfica 3:3