Liga mistrů: Manchester City vyřadil Bayern, Inter Milán remizoval

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern obrat nezvládl, v LM postupuje Manchester City. V semifinále je také Inter
Aktualizováno
Erling Haaland byl jediným střelcem City v utkání.
Erling Haaland byl jediným střelcem City v utkání.AFP
Fotbalisté Manchesteru City v odvetě remizovali 1:1 na hřišti Bayernu, navázali na domácí výhru 3:0 a v semifinále Ligy mistrů je čeká Real Madrid. Postupuje také Inter, který doma v Miláně remizoval s Benfikou Lisabon 3:3 a v součtu s úvodní výhrou 2:0 postoupil do semifinále.

Bayern – Manchester City 1:1

Po nervózním úvodu zahrozil jako první mnichovský celek, když Jamal Musiala vyslal do samostatného úniku Leroye Saného, jenž levačkou branku těsně minul. O chvíli později zatrnulo Dayotu Upamecanovi, který nemilosrdně sestřelil Erlinga Haalanda a od červené karty jej uchránil až dodatečně odpískaný ofsajd. Ve 35. minutě znovu málem ukončil naděje Bayernu na postup Upamecano.

Francouzský obránce tečoval balon ve vápně rukou a jeho krajan Clément Turpin odpískal penaltu. Většinou neomylný Haaland se však nechal rozhodit domácími hráči i fanoušky a napálil míč vysoko nad břevno. Změnu stavu poté nepřinesl ani závar ve vápně Citizens, a tak čekal na domácí po změně stran pořádně složitý úkol.

A příliš dobře se s ním nepopasovali, protože v 57. minutě unikl defenzivě domácích Haaland, posadil na zem Upamecana a tvrdou ranou podél Yanna Sommera otevřel skóre. Již svou 23. soutěžní asistenci v ročníku navíc přidal Kevin De Bruyne, čímž překonal svůj dosavadní rekord ze sezony 2019/2020.

Hráči v červeném se nadále snažili alespoň o korekci konečného výsledku, což se jim podařilo až v 83. minutě, kdy po ruce Manuela Akanjiho proměnil pokutový kop Joshua Kimmich. Tečku za působením německého mistra v soutěži pak udělal trenér Thomas Tuchel, který si za neustálé protesty vysloužil červenou kartu.

Inter – Benfica 3:3

Inter byl odměněn za fantastické plnění taktických pokynů už ve 14. minutě. Nicolás Otamendi měl od úvodu obrovské problémy v hlavičkových soubojích s Edinem Džekem a po jednom z nich se k míči dostal Nicolo Barella, jenž si po zasekávačce poradil na jedničku a poslal Nerazzurri do vedení. Neúnavný středopolař se stal teprve třetím hráčem milánského celku v historii, který skóroval v obou zápasech jedné fáze vyřazovací části milionářské soutěže.

Tým z Lisabonu mohl do utkání vrátit Alejandro Grimaldo, jehož jedovatý přímý kop nakonec skvěle vychytal André Onana. První výraznější chybu natropila obrana Interu ve 38. minutě, a hned to dokázali hosté potrestat. Po centru z pravé strany hlavou skóroval Frederik Aursnes.

Inter Milán po remíze slaví postup.
Inter Milán po remíze slaví postup.AFP

Ve druhé půli hráli prim fotbalisté v červených dresech, ale dostat se do palebné pozice se zdálo jako nadlidský úkol. Častokrát přišel centr ze strany, na nějž však číhala trojčlenná obranná hradba italského celku. V 65. minutě se po dlouhých osmi zápasech prosadil z bezprostřední blízkosti Lautaro Martínez, kterého našel milimetrově přesnou nahrávkou ofenzivně laděný levý bek Federico Dimarco, a Inter tak udělal důležitý krok vstříc branám semifinále.

Třešničku na dortu přidal o necelou čtvrthodinu později střídající Joaquín Correa. Poté, co se vyhnul Otamendimu, nádherně zakroutil míč na zadní tyč. Skóre ještě upravil António Silva, jenž se prosadil hlavou. Na toho na poslední chvíli navázal bývalý útočník Slavie Petar Musa.