Newcastle v Lize mistrů čtyřmi góly srazil PSG, Hanckův gól proti Atlétiku nestačil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Newcastle v Lize mistrů čtyřmi góly srazil PSG, Hanckův gól proti Atlétiku nestačil
Aktualizováno
Newcastle zapsal tři body.
Newcastle zapsal tři body.AFP
Fotbalisté Newcastlu smetli v Lize mistrů na svém hřišti francouzské PSG 4:1 a díky čtyřem bodům jsou lídry skupiny F. Antverpy se v prvním domácím utkání hlavní fáze v klubových dějinách ze zisku bodů neradovaly, prohrály se Šachtarem 2:3. Atlético Madrid porazilo Feyenoord 3:2 a na svém hřišti vyhrálo už třinácté soutěžní klání za sebou. Výhru oslavil také Manchester City či Barcelona.

Antverpy – Šachtar 2:3

Ústřední postavou úvodní půle byl 18letý záložník Arthur Vermeeren, jenž se dvěma asistencemi zasadil o dvougólové poločasové vedení domácích. Hosté tak byli při historicky sedmém měření sil s belgickým fotbalem blízko k tomu, aby poprvé našli přemožitele, po změně stran však předvedli famózní obrat, na němž se největší měrou podílel autor dvou přesných zásahů Danylo Sikan.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Atlético Madrid – Feyenoord 3:2

Zápas pro domácí přitom začal smolným vlastním gólem, jen o chvíli později se k nim však štěstí otočilo čelem. Obránce Mats Wieffer se snažil zamezit přihrávce na v jasném ofsajdu stojícího protihráče, míč se od něj ale odrazil k Álvaru Moratovi, který srovnal. Ačkoliv se poté ze své první trefy v milionářské soutěži radoval hostující Dávid Hancko, hrdinou duelu se stal kapitán španělské reprezentace, jenž bleskově po změně stran vstřelil rozhodující gól. Ondřej Lingr se na trávník dostal v 74. minutě.

Hráči Atlétika slaví jednu ze tří branek.
Hráči Atlétika slaví jednu ze tří branek.AFP

Celtic – Lazio 1:2

Naději na utnutí nelichotivé série proher dal skotskému celku, který na domácí vítězství v milionářské soutěži čeká od sezony 2013/2014, gólem ve 12. minutě Kjógo Furuhaši. Biancocelesti však dokázali ještě před pauzou zásluhou Matíase Vecina srovnat a v nastavení druhé půle rozhodl o zisku tří bodů pro Římany Pedro.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

CZ Bělehrad – Young Boys 2:2

Celek z Bělehradu stejně jako v klání na půdě Manchesteru City o poločase vedl jednogólovým rozdílem, ani tentokrát však nedovedl utkání do vítězného konce. Po změně stran se totiž prosadil držitel švýcarského i srbského občanství Filip Ugrinič, na kterého v 61. minutě navázal trefou z penaltového puntíku Cedric Itten. Červenobílí ale ještě zvládli v závěru vyrovnat, čímž udrželi při životě domácí neporazitelnost trvající od loňského září, kdy nestačili na Monako.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

 

Dortmund – AC Milán 0:0

Zápasu rozhodně nechybělo tempo, přičemž o něco více ze hry měli domácí. Branka střežená Mikem Maignanem však odolala, díky čemuž si hosté stejně jako proti Newcastlu připsali bezbrankovou remízu. Podruhé v řadě odešli bez vstřeleného zásahu i černožlutí, čímž na dálku neudělali radost Tomáši Rosickému, jenž v den utkání slavil 43. narozeniny.

V tomto utkání branka nepadla.
V tomto utkání branka nepadla.AFP

Porto – Barcelona 0:1

O triumfu Blaugranas rozhodl v závěru prvního poločasu přízemní střelou střídající Ferrán Torres, jenž v průběhu úvodního dějství nahradil zraněného Roberta Lewandovského. Potěšil tak trenéra Xaviho, jenž na lavičce Barcy odkoučoval jubilejní 100. utkání. Legenda hostů do zápasu poslala od úvodu Lamina Yamala, který se stal v 16 letech a 83 dnech nejmladším startérem v dějinách milionářské soutěže. 

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Newcastle – PSG 4:1

Prvním střelcem Strak v milionářské soutěži od dob Alana Shearera se stal po hrubce v hostující obraně Miguel Almirón, na nějž ve 39. minutě vítěznou trefou navázal po přesné hlavičce téměř dvoumetrový Dan Burn. Pařížanům se sice po změně stran podařilo ve 46. utkání Ligy mistrů v řadě skórovat, na velký obrat se ovšem nezmohli, a ve skupině smrti si tak pořádně zavařili.

Tabulka skupiny F.
Tabulka skupiny F.Livesport

RB Lipsko – Manchester City 1:3

Úvodní trefu utkání obstarali hráči vychovaní v akademii Citizens, když po přihrávce Rica Lewise skóroval Phil Foden. Býci se sice před zraky vlastních fanoušků nevzdali a krátce po změně stran srovnali, poslední slovo však měl Julián Álvarez, jenž byl hrdinou i v předchozím duelu proti Crvené zvezdě. Hosté se od konce roku 2021 představili v Red Bull Areně už potřetí, nicméně zvítězit tam dokázali poprvé.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform