Nikdo nechce čelit Newcastlu, prohlásil před šlágrem Ligy mistrů trenér PSG Luis Enrique

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nikdo nechce čelit Newcastlu, prohlásil před šlágrem Ligy mistrů trenér PSG Luis Enrique

Enrique doufá, že bude pokračovat v dobrém startu do funkce trenéra PSG.
Enrique doufá, že bude pokračovat v dobrém startu do funkce trenéra PSG.Reuters
Trenér PSG Luis Enrique (53) před středečním utkáním v Lize mistrů prohlásil, že nikdo nechce hrát s Newcastlem United kvůli jejich vysoké úrovni. Zároveň uvedl, že jeho tým je odhodlán přežít "nepřátelskou, ale bezkonkurenční atmosféru" v St. James' Parku.

Newcastle odehraje první domácí zápas Ligy mistrů od roku 2003, což Luis Enrique nebere na lehkou váhu a dodává, že půjde o střetnutí, které ukáže, co PSG umí. "Jsou velmi dobře vycvičení s míčem i bez něj. Na svém stadionu s vášnivými fanoušky za zády jsou obávaným soupeřem. Zítra to pro nás bude velký test," řekl trenér na úterní tiskové konferenci.

Španěl dodal, že tým Eddieho Howea může v soutěži, která neodměňuje konzistentnost, dojít daleko, zejména po skupinové fázi. "Nikdo proti nim nechtěl hrát kvůli tomu, co předvedli v minulé sezoně. Myslím, že v Evropě není nikdo, kdo by se odvážil říct, že nejsou favority kvůli své úrovni, individuální kvalitě a tomu, co předvádějí jako tým," řekl.

Luis Enrique si pochvaloval, že Newcastle čeká první domácí zápas v této sezoně Ligy mistrů po remíze 0:0 na San Siru proti AC Milán, a považoval to za skutečnou výzvu pro tým z Ligue 1. Dodal, že svým svěřencům trochu závidí "velkolepou" atmosféru.

"Je to skvělá příležitost vidět, co PSG umí. Dokonce závidím svým hráčům, kteří budou moci hrát v prostředí, jaké má v Evropě jen málokdo," dodal.

PSG je na čele skupiny F poté, co v úvodním zápase porazilo Borussii Dortmund 2:0.

Tabulka skupiny F
Tabulka skupiny FLivesport

Přehled zápasu Newcastle – PSG (21:00)